Pretraga

Veliki faks u Zagrebu krenuo s obnovom: Pomaknut kraj nastave, studenti je imaju online

A- A+

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje krenula je obnova. Radovi obuhvaćaju sve tri zgrade fakulteta i njima od ovog utorka pa do samog završetka u lipnju 2024., neće biti moguć pristup. Završetak nastave u ljetnom semestru pomaknut je na 15. svibnja, odvija se online, a kolokviji i ispiti održat će se kontaktno u prostorijama van fakulteta.

studenti sjede na predavanju

Ilustracija: Unsplash

Službe Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu preselile su na novu lokaciju zbog obnove na sve tri zgrade fakulteta. Radovi su već počeli i od 2. svibnja pa do daljnjeg njima nije moguć pristup, a studentima je organizirana online nastava koju će imati do 15. svibnja.

– Završetak radova i povratak u obnovljene zgrade predviđen je za kraj lipnja 2024. godine. Nastava u akademskoj godini 2023./2024. održavat će se u kontaktnom obliku u zgradi Tekstilprometa u Ulici Grada Gospića zajedno sa studentima Arhitektonskog, Građevinskog i Geodetskog fakulteta.Ukoliko radovi ne budu gotovi do početka akademske godine 2024./2025. ugovor s Tekstilprometom će se produljiti te će se nastava održavati i dalje u kontaktnom obliku u zgradi Tekstilprometa, otkrili su nam s FSB-a.

Studentima zbog obnove ljetni semestar završit će ranije

Kako bi na online nastavi bili što manje, studentima je bila organizirana nastava i subotama kako bi stigli obraditi što više gradiva. Uz to, njima je ljetni semestar počeo tjedan dana ranije.

– Pomicanjem početka semestra za tjedan dana ranije, povećanjem tjednog opterećenja i uvođenjem radnih subota, završetak nastave u ljetnom semestru je pomaknut s 16. lipnja na 15. svibanj te je na taj način smanjen udio online nastave nakon nužnog iseljenja 21. travnja. Kolokviji će se održati kontaktno u tjednima od 22. svibnja do 6. lipnja u prostorima izvan Fakulteta. Redovni ispitni rokovi predviđeni su također kontaktno od 19. lipnja do 14. srpnja, objasnili su nam s FSB-a.

Izdvojeni članak
studenti sjede u dvorani i slušaju predavanje

Još dva faksa u Zagrebu djelomično idu online u drugom semestru, na jednom nastava i subotama

Profesori i asistenti još nisu smješteni na nove lokacije

I dok su se službe fakulteta premjestile na novu lokaciju do kojih studenti mogu doći javnim prijevozom do stanice Elka i to tramvajima 2 i 3 te autobusnim linijama, studente se moli da komunikaciju s profesorima i asistentima obavljaju putem maila dok se oni ne smjeste na svoje nove lokacije.

– Službe Fakulteta sada nalaze u zgradi BCC-a, Business Centar Cotra, adresa Koledovčina 1, na Žitnjaku. Na trećem katu je dekanat, skriptarnica, urudžbeni ured, računovodstvo, studentska služba, služba za projekte i mobilnost te nabavna i tehnička službe, a na četvrtom katu nalazi se CTT – Centar za transfer tehnologije , Centar za podršku te tajništva zavoda Fakulteta, objavili su s FSB-a.

Copy link
Powered by Social Snap