Pretraga

Veliki studentski party u punom je jeku: Ulaz je besplatan, evo kako je prošla prva večer

A- A+

Studentski život ponovno se vraća u normalu – nastava se većinski održava na fakultetima, a neki su već najavili i brucošijade. U Rijeci se tako trenutno održava jedan od najvećih studentskih partyja u Hrvatskoj, Student Day Festival. Prvi koncertni dan je završen, a party se nastavlja večeras.

 

– Kako to da je golub Dinko u šumici sreo vrapce i komarce – mogao bi tako glasiti ‘rezime’ prve glazbene večeri Student Day Festivala na kojoj je neodoljiva mješavina stilova oduševila više od dvije tisuće posjetitelja na trsatskom Kampusu, stoji u priopćenju organizatrora tog događaja.

Studente zabavljala poznata lica

Student Day Festival u Rijeci u punom je jeku – pod velikim šatorom na prostoru bivšeg kluba Tenk, sinoć je krenuo koncertni program 11. SDF-a, koji je otvoren niskom hitova hrvatske pop i dance scene devedesetih.

– Iako brojni članovi publike nisu niti bili rođeni kada su Minea i I. Bee žarile i palile domaćim top ljestvicama, to ih nije spriječilo da ih sve snage pjevaju stihove pjesama kao što su Good Boy, Rano, Vrapci i komarci, Šumica, Cigareta, Godinama…, naveode organizatori.

FER u Zagrebu također je najavio Brucošijadu, a iz Rijeke kažu kako je povratak koncertima uživo pred velikim brojem ljudi djelovao je blagotvorno i na izvođače i na publiku.

– To je najviše do izražaja došlo tijekom ‘a capella’ izvedbe refrena popularnog ‘Djeteta u vremenu’ grupe Let 3, što je u savršenoj izvedbi ujedinila dvije tisuće grla. Mrle, Prlja i društvo ‘kumova’ riječke rock scene otprašili su nadahnuti i nabrijani set, popraćen energičnim scenskim nastupom tijekom kojeg je doslovno ‘letjelo perje’, opisuju organizatori.

Izdvojeni članak

Brucifer se vraća: Poznat datum i način održavanja najpopularnije brucošijade u Zagrebu

Ulaz je besplatan uz COVID potvrdu

Prvu koncertnu večer zaključio je Vojko V., a koncertni program Student Day Festivala nastavlja se i večeras. Vrata se otvaraju u 19 sati, a nastupaju Z++, Zabranjeno pušenje, whoo see i Vanillaz. Ulaz je besplatan uz COVID potvrdu ili negativan test, a testiranje po cijeli od 40 kuna provode djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

– Uz glazbeni program, Student Day Festival tijekom čitavog tjedna donosi i zabavne, edukativne, sportske i kulturne sadržaje, pa je tako jučer održana International Dinner Night na kojoj su studenti na međunarodnoj razmjeni predstavili svoje lokalne specijalitete. Danas se u holu Zgrade sveučilišnih odjela od 11 sati predstavljaju studentske udruge, a od 15 sati počinje radionica izrade prirodne kozmetike na istom mjestu. Sutra je sportski dan, pa će okupljeni timovi pokazati svoje vještine u nogometu i košarci, a svi zainteresirani mogu se pridružiti fitness treningu koji vode treneri riječkog Centra Active, poručuju organizatori.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap