Pretraga

[VIDEO] Bili smo na prvim studentskim borbama robota: Neki su imali i bacače plamena

A- A+

Studenti elektrotehnike, strojarstva i zrakoplovstva su odlučili pokrenuti scenu studentskih borbi robota u Hrvatskoj organiziranjem Fightbotics projekta. Tako su održane i prve borbe robota na kojoj je sudjelovalo ukupno 16 timova, 10 studentskih, četiri tvrtke, jedan srednjoškolski i jedan hobistički tim. U ringu svoje snage su odmjerili roboti poput flippera, spinnera, ali i publici omiljenog flame bota s bacačem plamena, no pobjednik je mogao biti samo jedan.

Održane su prve studentske borbe robota – Fightbotics u sklopu projekta studenata elektrotehnike, strojarstva i zrakoplovstva. Ring je bio postavljen u Studentskom domu Stjepan Radić te je okupio oko stotinjak entuzijasta, ali i gledatelja od onih najmlađih pa do nešto starijih. Atmosfera je bila užarena kao da je u pitanju pravi boks, a roboti su bili kao boksačke zvijezde. Odmah na početku srca publike osvojio je robot studentskog tima imena Spužva Bob, no pobjedu je ipak odnio robot jedne tvrtke.

– Niz napetih borbi ocjenjivao je žiri sastavljen od mentora i organizatora cijelog projekta, a u napetom finalu su ostali timovi Greyp Bikes istoimene firme te gotovo neuništivi studentski tim s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Judge and jury. U skromnoj bodovnoj razlici, Greyp je odnio finalnu pobjedu te im čestitamo na odlično izrađenom robotu koji je zasigurno izdominirao tijekom svih borbi na događaju, istaknuli su organizatori.

Izdvojeni članak

Zagrebački faks ove godine organizira prve studentske borbe robota, prijave su u tijeku

Natjecalo se sveukupno 16 timova od kojih je bilo 10 studentskih, četiri tvrtke, srednjoškolski tim iz Tehničke škole Ruđera Boškovića i jedan hobistički tim. Iako je, kažu organizatori, scena borbenih robota mala i još vrijedi kao možda ‘underground’ interes, po broju publike koja je napunila Pauk dvoranu u studentskom domu može se bez sumnje reći kako će ovo postati još popularniji događaj iduće godine.

– Na natjecanju se moglo naći raznih konfiguracija robota od flippera, spinnera te publici omiljenog flame bota. Kao organizatori, još skupljamo dojmove kako bismo mogli nekako do kraja rezimirati što smo zapravo sve postigli ovim projektom. Definitivno bismo voljeli i u planu nam je i dogodine organizirati borbe, za kojima smo imali već dosta upita i nakon Uvodnog predavanja te pogotovo sada nakon glavnog eventa, poručili su organizatori.

U tijeku je izrada snimke svih borbi koja će biti objavljena na YouTube stranici Fightboticsa, a kako su studentske borbe robota izgledale iz naše perspektive možete pogledati u videu ispod.

@srednja_hr Krš i lom na studentskim borbama robota! #robot #robotfight #student #studenti #studentskeborberobota #fightbotics #fsb #srednjahr #foryou #foryourpage #fyp ♬ TikTok All-Star (V2) – Official Sound Studio

Share via
Copy link
Powered by Social Snap