Pretraga

[VIDEO] Bivši studenti snimili spot kako bi motivirali maturante da upišu njihov faks

A- A+

Kako bi približio kakve ih sve mogućnosti očekuju na studiju, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu maturantima i svim drugim budućim brucošima odlučio je ove godine pristupiti na nešto drugačiji način. Naime, sedam bivših studenata sa sva tri studija fakulteta, danas zaposleni u struci, u simpatičnom videu opisuju što im je donijela diploma FGAG-a.

Foto: službene fotografije

Koristeći video te društvene mreže kao način putem kojeg mladi danas najčešće komuniciraju, FGAG u Splitu se među prvim fakultetima u Hrvatskoj odlučio na ovaj način predstaviti svojoj publici.

Izdvojeni članak

Objavljena konačna lista splitskih studenata kojima je odobren Erasmus+ studij

Sve osim napuštanja Hrvatske

Vrijednost Fakulteta je u tome što studentima pruža znanja i praksu primjenjivu u svim dijelovima svijeta, a nakon diplome sva su im svjetska vrata otvorena. Ipak, video je sve osim poziva na napuštanje zemlje. Većina se odluči ostati upravo u svom rodnom gradu jer im splitski Fakultet građevinarstva arhitekture i geodezije pruža mogućnost da bez problema svoju karijeru i ambicije ostvare upravo tu, a takav je slučaj i s preostalih šest sugovornika. Svi oni slažu se kako danas, zbog profesora i znanja koja su na fakultetu usvojili, rade posao koji vole i koji ih u potpunosti zadovoljava. 

– Završio sam fakultet u Splitu, ali mogu raditi bilo gdje u svijetu. Kad imate znanje, granice ne postoje, izjavio je u promotivnom videu Srđan Šimunović diplomirani inženjer građevine.

Izdvojeni članak

Splitski kampus napokon dobiva menzu: Evo kad se otvara

Široki spektar mogućnosti i zanimanja

S FGAG u Splitu pojašnjavaju kako su maturantima i svim budućim upisnicima ovim videom htjeli približiti što FGAG zapravo predstavlja. Građevinarstvo, arhitektura, urbanizam i geodezija ponekad se doživljavaju kao nešto apstraktno, baš kao što i samo zanimanje često jest. 

Ovaj Fakultet, kažu, nije jednostavan, ali isto tako nije nešto čega bi se maturanti trebali bojati. Njegovim završetkom otvara se široki spektar mogućnosti i zanimanja, a alumniji iz videa dokaz su kako se karijera nakon ovog fakulteta može ostvariti gotovo gdje god se poželi. Ova je struka u današnjem vremenu izrazito tražena te bez nje nema daljnjeg razvoja društva, a danas je to posebno izraženo.

Provjerite što su sve poručili u promotivnom videu.