Pretraga

Video: Bonton kojeg bi se studenti trebali pridržavati u menzama

A- A+

Sigurno ste se više puta našli u situaciji da gladni čekate po pola sata u redu kako biste u menzi pojeli topi obrok, no onda pored vas nonšalantno prođe osoba koja se progura među prve studente jer ‘poznaje’ nekoga u redu. Vjerujemo da vam u takvim trenucima živac dobro zaigra. No nije drugačije i kad dođete za stol, a dočekaju vas nečiji ostaci. Da ne biste i drugima išli na živce pogledajte kojih se pravila trebate pridržavati u menzama.

Foto: Srednja.hr

Iako bi se studenti trebali pridržavati osnovnih pravila ponašanja kad posjećuju menze, mnogi se na iste ogluše. Ovaj put nećemo govoriti o prekršajima poput korištenja kupljenih ili posuđenih X-ica, nego o bontonu kojeg se brojni posjetitelji menzi ne pridržavaju.

Izdvojeni članak

Pomoću aplikacije ‘Zagreb Menza’ u svakom trenu doznajte jelovnike po zagrebačkim menzama

Sigurno vam nije strana situacija da praznih želudaca čekate i do pola sata u redu kako biste došli pred liniju i izabrali nešto od ponuđenih jela, no onda se netko ispred vas bez imalo ustručavanja ugura. Iako dođu među zadnjima, ugledaju ‘poznanika’ pa zaobiđu nekoliko desetaka studenata ispred sebe i smjeste se na sami vrh reda.

Vjerojatno se u tom slučaju osjećate kao da su vam dali šamar. No zna se dogoditi i da nemate gdje sjesti jer studenti nakon što završe s obrokom i dalje zauzimaju mjesto dok malo proćaskaju s prijateljima. Međutim, nije vam ni previše drago kad sjednete za stol koji je prekriven ostacima vaših prethodnika koji nisu htjeli počistiti za sobom nered koji su napravili ili pokupiti iskorištene ubruse, prazne sokove i slično.

Ovo su samo neke od situacija u kojima se ne biste htjeli naći. Stoga pogledajte u videu ispod pravila kojih biste se trebali pridržavati kad posjećujete menze.

Video: Bonton kojeg bi se studenti trebali pridržavati u menzama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap