Pretraga

Video će vas ganuti do suza: Studentici koja živi u teškim uvjetima anonimni mladić poklonio auto

A- A+

Josipa je studentica veterine iz mjesta u blizini Velike Gorice i živi u teškim uvjetima. Brine o bolesnom ocu, majci i bratu s posebnim potrebama. Uz to što studira i radi te na posao i faks putuje autobusom. Mladić velikog srca koji je želio ostati anoniman odlučio joj je to olakšati iznenadivši je poklonjenim automobilom. Ubrzo nakon toga javio se i drugi čovjek koji joj je poklonio bon za kupnju kuhinje.

Screenshot: Facebook

I u ovim vremenima u kojima prevladava pesimizam pozitivne priče i dalje su među nama. Jedna od njih je i ona koja se ovih dana dogodila u okolici Velike Gorice i živi je dokaz da jedno dobro djelo može biti poticaj za druga takva. Studentica Josipa živi u teškim uvjetima i brine za svoju četveročlanu obitelj, a anonimni dobročinitelji odlučili su joj olakšati situaciju poklonima kakve nije očekivala.

Osim paketa hrane, stigao i automobil

– Dragi moji! Predstavit ću vam prije svega Josipu. Divna, mlada, vrijedna djevojka, buduća veterinarka koja studira i radi, ponekad i više poslova kako njenoj obitelji ništa ne bi falilo. Otac je bolestan, čeka operaciju, mama i brat su osobe s posebnim potrebama, a naša divna Josipa se trudi za sve njih. Za Josipu smo saznali prošle godine kada je do nas došla info o akciji popravka kuće, te poboljšanja uvjeta u kojima njih četvero žive… Uvjeti u kući još uvijek nisu kakvi bi trebali biti, treba urediti kuhinju i još ponešto, pa ako netko želi i može pomoći, dobrodošao je. Josipa i obitelj žive u Hotnji, oko pola sata vožnje od Velike Gorice… Na posao i fakultet putuje autobusom. Jedan dobri čovjek je Josipi pomogao platiti trošak polaganja vozačkog, te Josipa marljivo vozi sate u autoškoli i nadamo se što prije vozačkoj u džepu, počela je priču o Josipi sugrađanka Marija Šapina Gale.

Ona je naime, bila posrednik za jedno prekrasno iznenađenje koje je dočekalo Josipu. Rekla joj je da dolazi do nje i dovozi samo paket hrane. No, Josipu je dočekao još jedan puno veći poklon – automobil!

– Jedan divni mladić koji želi ostati anoniman, po meni (nama) je poslao Josipi automobil na poklon. Kako se dobro djelo brzo širi, tako se u iznenađenje uključio i mehaničar koji je donirao potrebne dijelove i svoj rad. Hvala dečki, napisala je Marija na Facebooku uz video koji pokazuje koliko je Josipa bila iznenađena.

Uz automobil, anonimni mladić poslao joj je 2.000 kuna za prijepis i ostalo što je potrebno obitelji.

Nakon objave stigao i bon za kupnju kuhinje

No ni tu iznenađenjima za Josipu nije bio kraj. Nakon što je Marija u tom prvom postu na Facebooku spomenula da obitelji treba pomoć oko kuhinje, vrlo brzo javio joj se i drugi dobročinitelj.

– Nema kraja dobrim ljudima i dobrim djelima. Upravo je stigao poklon bon od 5.000 kn u Emmezeti, a na Josipi je da odabere kuhinjske elemente i ono što je potrebno da se uredi kuhinja. Hvala dobri ljudi, srce mi je k’o sto kuća, poručila je Marija.

Video će vas ganuti do suza: Studentici koja živi u teškim uvjetima anonimni mladić poklonio auto
Share via
Copy link
Powered by Social Snap