Pretraga

Video: Doznali smo što studenti misle o novom rektoru zagrebačkog Sveučilišta

A- A+

Sveučilište u Zagrebu jučer je dobilo svog 83. rektora. Nakon mjeseci kampanje u tijesnoj borbi ispred Melite Kovačević, Blaženke Divjak i Nedjeljka Perića ‘izvojevao’ je dekan Filozofskog fakulteta, Damir Boras. Kratkom anketom provjerili smo što o izboru novog rektora misle studenti.

Damir Boras, dekan Filozofskog fakulteta, jučer je izabran za novog, 83. po redu, rektora Sveučilišta u Zagrebu. Kampanja za nasljednika Alekse Bjeliša trajala je nekoliko mjeseci, a okončana je tjesnom Borasovom pobjedom u drugom krugu ispred dosadašnje prorektorice Blaženke Divjak.

S obzirom da je odabir novog rektora jedna od ključnih stvari za smjer kojim će se u narednom, ‘postbjeliševskom’ periodu krenuti zagrebačko Sveučilište, odlučili smo provjeriti što o tome misle studenti.

Zanimljivo, ali ne i iznenađujuće otkriće je da više od polovine ispitanih uopće nije zainteresirano za temu ili o istoj ne zna ništa. Veliki broj studenata koje smo zatekli ispred Studentskog centra nije znao ni da se izbor održao.

Oni studenti koji su upoznati s izborom novog čelnika Sveučilišta uglavnom su izjavili kako ne očekuju promjene.
Ipak naišli smo na određen broj osvještenijih mladih ljudi koji su upućeni u temu no oni su uglavnom odbijali dati izjavu pred kamerama.

Razlog leži u činjenici da se ‘boje reakcije na njihove negativne komentare’. Simptomatično je da smo takvo opravdanje najviše puta čuli ispred Filozofskog, Borasovog matičnog fakulteta.

Copy link
Powered by Social Snap