Pretraga

Video: Doznali smo što studenti misle o novom rektoru zagrebačkog Sveučilišta

A- A+

Sveučilište u Zagrebu jučer je dobilo svog 83. rektora. Nakon mjeseci kampanje u tijesnoj borbi ispred Melite Kovačević, Blaženke Divjak i Nedjeljka Perića ‘izvojevao’ je dekan Filozofskog fakulteta, Damir Boras. Kratkom anketom provjerili smo što o izboru novog rektora misle studenti.

Damir Boras, dekan Filozofskog fakulteta, jučer je izabran za novog, 83. po redu, rektora Sveučilišta u Zagrebu. Kampanja za nasljednika Alekse Bjeliša trajala je nekoliko mjeseci, a okončana je tjesnom Borasovom pobjedom u drugom krugu ispred dosadašnje prorektorice Blaženke Divjak.

S obzirom da je odabir novog rektora jedna od ključnih stvari za smjer kojim će se u narednom, ‘postbjeliševskom’ periodu krenuti zagrebačko Sveučilište, odlučili smo provjeriti što o tome misle studenti.

Zanimljivo, ali ne i iznenađujuće otkriće je da više od polovine ispitanih uopće nije zainteresirano za temu ili o istoj ne zna ništa. Veliki broj studenata koje smo zatekli ispred Studentskog centra nije znao ni da se izbor održao.

Oni studenti koji su upoznati s izborom novog čelnika Sveučilišta uglavnom su izjavili kako ne očekuju promjene.
Ipak naišli smo na određen broj osvještenijih mladih ljudi koji su upućeni u temu no oni su uglavnom odbijali dati izjavu pred kamerama.

Razlog leži u činjenici da se ‘boje reakcije na njihove negativne komentare’. Simptomatično je da smo takvo opravdanje najviše puta čuli ispred Filozofskog, Borasovog matičnog fakulteta.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap