Pretraga

[VIDEO] Kako je studirati na faksu koji ima hrpu prakse u prirodi?

A- A+

Puno više vas zanima učenje iskustvom i terenska nastava u prirodi od klasičnih predavanja? Na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije, nastava je ustrojena upravo s naglaskom na praksu. Uz terensku nastavu na raznim lokacijama u Hrvatskoj, studenti puno vremena provode i u labosima, a odlaze i na praksu kod poslodavaca. Provjerili smo kako to točno izgleda.

fakultet šumarstva i drvne tehnologije

Posjetili smo faks čiji studenti, osim klasičnih predavanja, imaju hrpu prakse | Foto: Stella Ćaleta, srednja.hr

Teorija je temelj svega. No da bismo ju potpuno razumjeli i usvojili, potrebno nam je učenje iskustvom. Praktičan rad je zato nezamjenjiv dio studiranja. Jedan od fakulteta koji se vode tom idejom je i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Na fakultetu se izvode tri sveučilišna smjera: Šumarstvo, Drvna tehnologija i Urbano šumarstvo, zaštita prirode i okoliša. Uz njih, moguće je upisati i stručni preddiplomski studij Drvne tehnologije koji se izvodi na dvije lokacije izvan Zagreba – u Vinkovcima i Virovitici. No, svima je zajednička jedna stavka, a to je pristup nastavi s puno prakse.

Studenti upoznaju prirodu cijele Hrvatske

Studenti ovog faksa su zbog toga dobro upoznati s, primjerice, park šumom Maksimir ili šumom Sljeme, jer njima upravlja njihov fakultet. Zbog toga tamo često imaju terensku nastavu, provode istraživanja i razne projekte. Uz to, putuju po drugim šumama, nacionalnim parkovima i parkovima prirode diljem Hrvatske, ali i šire.

Faks raspolaže i s nekoliko rasadnika na kojima studenti mogu provoditi svoja istraživanja. Osim toga, u laboratorijima fakulteta studenti kroz praktičan rad prolaze teoriju usvojenu na predavanjima. Kako bi bili spremni zakoračiti na tržište rada nakon faksa, odlaze i na praksu kod poslodavaca.

Studij na ovakvom fakultetu idealan je za one koji svoju karijeru žele provesti u doticaju s prirodom. Kako izgleda praktična nastava, gdje sve studenti Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije putuju i čime se bave, pokazali smo u videu kojeg možete pronaći ispod.

@srednja_hr Biste li voljeli studirati na ovakvom faksu? 😄 Što još nudi faks i što traže na upisima, provjerite preko l8nka u opisu profila! 👆 #srednjahr #justsrednjathings #fšdt #fakultet #fakultetšumarstvaidrvnetehnologije #šuma #priroda #terenska #izleti #faks #studij #studiranje ♬ Paper Birds – Jordan Halpern Schwartz


Sadržaj je nastao u suradnji Native studija portala srednja.hr i Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u Zagrebu

fakultet šumarstva i drvne tehnologije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap