Pretraga

Video: Predavanja najboljih svjetskih profesora dostupna svima i to potpuno besplatno

A- A+

Općepoznato je da se zahvaljujući internetu usvaja najviše znanja jer su skoro sve informacije koje ćete naučiti u školi, na fakultetu ili nekom trećem mjestu, naći i u online verziji. Upravo na tome su je zahvalna populacija koja nema dovoljno novca za studiranje. Nije rijedak slučaj da neka sveučilišna predavanja u potpunosti budu prenesena i objavljena na YouTubeu. Popis sljedećih videa svakako je koristan, a radi se o besplatnim predavanjim cijenjenih svjetskih profesora s najboljih fakulteta.

Screenshot YouTube

Zahvaljujući internetu te stranicama poput Googlea, Wikipedije i sličnih, svakodnevno usvajamo nove informacije te neprestano učimo nove stvari.

Izdvojeni članak

Svi hrvatski srednjoškolci imaju priliku besplatno studirati u Danskoj

Budući da nemaju svi jednake mogućnosti te ne mogu upisati fakultet, velikom broju ljudi je razvoj interneta itekako utjecao na produbljivanje i usvajanje novih saznanja. Ponekad je tanak novčanik glavni razlog zbog kojega je ljudima uskraćeno visoko obrazovanje, ili pak srednjoškolsko, no potonje ne treba biti razlog da ne nastavite samostalno učiti.

Internetske stranice obiluju besplatnim sadržajem, pa se tako i na YouTubeu nalazi mnoštvo korisnih i jako poučnih predavanja. Techlicious je nedavno objavio osam najboljih sveučilišnih predavanja sa sljedećih fakulteta: Berkley, Yale, MIT, Stanford, Oxford, Columbia, Biola i UCLA.

U svega nekoliko klikova možete usvojiti znanje koje cijenjeni svjetski profesori pokušavaju prenijeti svojim studentima.

Berkley – biologija i anatomija

Yale – teorija igara

MIT – osnove računalnog programiranja

Stanford – moderna fizika: Einsteinove teorija

Oxford – Filozofija

Columbia – povijest svijeta

Biola – umjetnički trendovi

UCLA – znanost, magija i religija

Video: Predavanja najboljih svjetskih profesora dostupna svima i to potpuno besplatno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap