Pretraga

[VIDEO] Riječki studenti ‘razvalili’ božićnu priredbu tradicionalnom pjesmom o Jovanki

A- A+

Da na božićnim priredbama i domjencima ne moraju nužno odjekivati isključivo božićne melodije, pokazali su studenti Učiteljskog fakulteta u Rijeci okupljeni u UFRI percussion, studentsku grupu koja usprkos svojim obavezama pronalazi vremena za zajedničko sviranje na udaraljkama iz cijeloga svijeta. Na božićnoj priredbi Fakulteta prije tri dana, zaista su impozantno izveli tradicionalnu makedonsku pjesmu ‘Jovano, Jovanke’. Poslušajte ih!

Jovano, Jovanke u izvedbi UFRI PERCUSSION | Foto: FB Studentski zbor UFRI

Skupina studenata Učiteljskog fakulteta u Rijeci, okupljena u grupu UFRI percussion, na božićnoj priredbi Fakulteta prije tri dana odlučila se za nešto drukčiju izvedbu od onih koje biste očekivali na repertoaru božićnih priredbi. Odmaknuli su se od standardnih božićnih melodija i priredili pravu malu senzaciju, izvevši tradicionalnu makedonsku narodnu pjesmu ‘Jovano, Jovanke’.

Grupa inače zajednički svira na udaraljkama iz cijeloga svijeta zahvaljujući profesorici Aniti Rončević, njeguju tradicionalne ritmove i mjere, skloni su improvizaciji, a povremeno uz bubnjeve znaju i zapjevati. Upravo to učinili su na božićnoj priredbi faksa, pjevajući o nesretnoj ljubavi dvoje mladih ljubavnika, razdvojenih zbog neodobravanja njihovih roditelja.

Na održanoj božićnoj priredbi na Učiteljskom fakultetu u Rijeci sudjelovali su studenti i profesori, a kao stručni suradnici s fakulteta pridružili su im se i učenici i djelatnici Centra za autizam- podružnice Rijeka, u organizaciji SZUFRI-ja.