Pretraga

Video: Studenti Novinarstva iz Zagreba osvojili nagradu na festivalu u SAD-u

Studenti zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti osvojili su nagradu za najbolji edukativni video na međunarodnom studentskom festivalu u Sjedinjenim američkim državama. Emisija u trajanju 25 minuta, obuhvatila je teme poput tradicionalne hrvatske hrane, jezika kao važnog dijela identiteta te običajima iz različitih zemalja, koji se štuju i u Hrvatskoj. Iza sebe su ostavili uratke studenata sa Sveučilišta u Oklahomi i kalifornijskog državnog univerziteta Long Beach.

www.fpzg.unizg.hr

Hrvatski student osvojio ponudu za lampu budućnosti

Tim studenata Fakulteta političkih znanosti osvojio je prvu nagradu na međunarodnom studentskom festivalu u SAD-u, u konkurenciji za najbolji edukativni video. Iza sebe su ostavili prestižne američke fakultete. Osim u ovoj konkurenciji, video prilozi se nagrađuju u još šest kategorija.

Inače ovaj video je nastao u sklopu radionice, kojom je mentorirao profesor novinarstva na Cronkite School of Journalism, Bill Silcock. Na emisiji je radilo 12 studenata, a kompletna je snimljena na engleskom jeziku.

Petnestominutna emisija obuhvatila je važna obilježja hrvatskog identiteta poput običaja, tradicije, jezika, kulture i hrane.

O veličini priznanja kojeg su za služili studenti Novinarstva s Fakulteta političkih znanosti svjedoči i činjenica da je BEA asocijacija, koja organizira ovaj festival nastala davne 1955. godine, a udružena je s mnogobrojnim fakultetima diljem svijeta, koji se bave elektroničkim medijima. Prošle godine je na ovom festivalu sudjelovao je čak 991 student s 174 fakulteta.

Video: Studenti Novinarstva iz Zagreba osvojili nagradu na festivalu u SAD-u
Share via
Copy link
Powered by Social Snap