Pretraga

Video: Studenti žestoko izvrijeđali bivšeg direktora CIA-e

A- A+

Donedavni direktor CIA-e David Petraeus se našao na meti studenata njujorškog CUNY-a prilikom dolaska na svoje prvo predavanje na tom fakultetu. Naime, ovaj nekad visokopozicionirani vojno-obavještajni dužnosnik se nakon seks skandala u koji je bio uključen mora povući s čela CIA-e te je angažiran kao predavač na prestižnom njujorškom fakultetu. To se nije svidjelo studentima te su Petraeusa žestoko izvrijeđali nazivajući ga ratnim zločincem.

Izdvojeni članak

Godine studentskog otpora: Kako su francuski studenti protjerali predsjednika, a Praško proljeće diglo Crvenu armiju

Studenti njujorškog fakulteta CUNY izvrijeđali su generala Davida Petraeusa, donedavnog direktora CIA-e i visokorangiranog američkog vojnog dužnosnika, koji se prije nekog vremena zaposlio kao predavač na spomenutoj instituciji. 

Zamjeraju mu angažman u Iraku

Grupa mladih nezadovoljnika je dočekala Petraeusa dok je stizao na svoje prvo predavanje te ga žestoko izviždala psujući mu sve od reda i nazivajući ga smećem i ratnim zločincem. Motiv ovakve njihove reakcije je generalov angažman u CIA-i te uloga u ratu u Iraku kada je vodio američke snage.

Petreaus je mirno pretrpio sve uvrede i studente hladno izignorirao hodajući niz ulicu. Nije ga omela ni prijetnja prosvjednika da će mu ovakav doček prirediti prije svakog predavanja. 

Seks skandal ga izbacio iz CIA-e

Inače, David Petraeus se morao povući iz vojno-obavještajne branše nakon što je zaglibio u seks skandalu ranije ove godine. Njegov angažman na CUNY-ju je naišao na žestoke kritike već ranije te se odrekao honorara od 200 tisuća dolara za jedan semestar koji će predavati.

Nekad vojna uzdanica, a danas ‘gnjusni imperijalist i ratni zločinac’ kako ga studenti nazivaju, bit će za svoj rad simbolično honoriran cifrom od jednog dolara.

Video: Studenti žestoko izvrijeđali bivšeg direktora CIA-e
Share via
Copy link
Powered by Social Snap