Pretraga

[VIDEO] ‘Svjetski odrađeno’: Studenti snimili obradu poznate božićne pjesme, ovo morate čuti

A- A+

Bliže se božićni blagdani, a ovih dana zasigurno su vam mailovi i inboxi puni raznih čestitki. Studenti Sveučilišta Sjever odlučili su umjesto klasične čestitke snimiti obradu pjesme ‘Svim na zemlji mir, veselje’, a njihov cover mnoge je oduševio.

Screenshot: YouTube

Gotovo da i nema osobe koja nije upoznata s pjesmom ‘Svim na zemlji mir, veselje‘. Svoju verziju ove pjesme nedavno su objavili i studenti Sveučilišta Sjever, oni s odjela Glazba i mediji i odjela Multimedija.

‘Svjetski odrađeno – bravo’, ‘ super zvuči i top izgleda’, ‘predobra kvaliteta produkcije, svi tako lijepo zvučite’, dio je komplimenata koje su studenti zaradili.

Zanimljivo predstavljanje novog studijskog programa

Voditelj projekta, autor orkestracije i audio produkcije je predavač na studiju Glazba i mediji, Predrag Krobot. On otkriva kako se još početkom semestra razmišljalo o tome kako predstaviti taj novi studijski program Glazba i mediji. Glazbeni projekt, kaže, nametnuo se sam po sebi kao idejno rješenje, s obzirom na to da je riječ o studijskom programu iz tog područja.

– Uzevši u obzir kompleksnost projekta i pripremu prije same realizacije, kraj kalendarske godine činio se kao realni vremenski okvir završetka projekta kad je stigla ideja obrade skladbe ‘Svim na zemlji mir, veselje’ kao Božićne čestitke. Ideju smo prezentirali studentima koji su je odmah vrlo entuzijastično prihvatili. Prema glasovnim mogućnostima i instrumentima koje studenti još eventualno sviraju, počeo sam pisati orkestraciju baziranu na harmonizaciji Franje Dugana, a kad sam je završio snimio sam radnu matricu uz koju smo vježbali unaprijed dogovorene i zadane dionice, istaknuo je predavač Krobot.

S odjela Glazba i mediji u realizaciji projekta sudjelovali su studenti Ivana Brkašić Dragoslavić, Darko Golubić, Paula Kolarić, Robert Lončarić, Valerija, Marković, Matej Petran, Klara Šimunović i Kristijan Vasev.

Izdvojeni članak

Od Vivaldija do Beethovena: Ovako to zvuči kad klasične skladbe dobiju moderne obrade

Studenti Multimedije bili zaduženi za snimanje videa

Kako stoji u priopćenju Sveučilišta Sjever, studenti Multimedije su, nakon slušanja matrice i razgovora o samoj ideji projekta, bili zaduženi za smišljanje i pripremu snimanja videa.

– Cijeli projekt; audio i video produkcija realizirana je u tonskom studiju Sveučilišta Sjever, koristeći audio i video opremu i uređaje Sveučilišta, koji se i inače koriste u izvođenju vježbi u nastavi. Snimanje i obrada videa rad je studenata Multimedije Timona Terzića i Darija Mikuleka, a grafička obrada djelo je pročelnika odjela Multimedija Roberta Gečeka, priopćili su sa Sveučilišta Sjever i pritom svima čestitali Božić.

Obradu studenata Sveučilišta Sjever možete poslušati u nastavku:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap