Pretraga

Vijeće sudenata velučilišta i visokih škola impresioniralo ministra Vrdoljaka na raspravi o stručnom obrazovanju

A- A+

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH jučer je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnci organiziralo panel raspravu pod nazivom ‘Stručno obrazovanje je pokretač gospodarstva’. Među gostima bio je i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je priznao kako su ga studenti impresionirali iznoseći goruće probleme našeg obrazovnog sustava i tržišta rada kao i svojim prijedlozima za napredak.

Foto: M.B. Centar za multimediju TVZ-a

– Vijeće u potpunosti preuzima odgovornost za sve projekte koji će voditi povezivanju tržišta rada, gospodarstva i studenata. Želimo potaknuti mlade da upisuju stručne studije, stručno obrazovanje je pokretač gospodarstva, izjavio je na jučerašnjoj panel raspravi Toni Ganjto, predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH.

Naime, spomenuto Vijeće je predstavničko tijelo gotovo 25 posto studentske populacije u Republici Hrvatskoj koje je jučer u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici organiziralo veliku panel raspravu pod nazivom ‘Stručno obrazovanje je pokretač gospodarstva‘, na kojoj je prisustvovao i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Izdvojeni članak

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola: ‘Ne želimo novac, nego vertikalnu prohodnost i skončati diskriminaciju’

‘Ovdje vidimo svoju budućnost’

– Kada su kolegu i mene ovih dana u jednom intervjuu pitali imamo li namjeru otići iz Hrvatske odgovorili smo – ne. Ostajemo ovdje, probat ćemo zajedno aktivno raditi za našu zemlju, ovdje smo se školovali, ovdje vidimo svoju budućnost, nastavio je predsjednik Ganjto.

Potonje je oduševilo ministra Vrdoljaka koji je nakon uvodnog dijela rasprave priznao kako je apsolutno impresioniran. – Najjači kriterij svakom fakultetu, veleučilištu, visokoj školi treba biti koliki je broj njihovih završenih studenata našao posao. Svi možemo više napraviti: ministarstvo obrazovanja, gospodarstva,
uključujući cijeli politički sustav. Ili ćemo svi uspjeti, ili izgubiti.
Svi ćemo biti gubitnici ako ova zemlja u idućih 20 godina ne doživi
rast, neće biti pobjednika, izjavio je ministar gospodarstva.

Izdvojeni članak

Forum struke: Trodnevni događaj u Ciboni za sve srednjoškolce i studente

Među glavnim prijedlozima Vijeća je Forum struke

Jedan od glavnih prijedloga Vijeća, koji bi trebao pridonijeti povezivanju studenata visokih škola i veleučilišta izravno s gospodarstvom, poduzećima i institucijama i udrugama te im olakšati dobivanje posla i stručne prakse bit će Forum struke 2014., koji Vijeće organizira od 11. do 13.travnja u košarkaškom centru Dražen Petrović – Ciboni.

Događaj se sastoji od smotre veleučilišta i visokih škola te sajma poslova, karijera i praksi, a u toku tri dana trajanja Foruma, organizirat će se edukacije i treninzi.
Osim Foruma struke, Vijeće se strateški povezalo s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca i HR centrom, kako bi poslodavci i studenti imali što direktniji kontakt i kako bi čitava zajednica profitirala iz ove hvalevrijedne inicijative.

Copy link
Powered by Social Snap