Pretraga

Vječna spona: Hajdukovci zasadili stablo duda ispred splitskih fakulteta

A- A+

Projektom ‘Hajdukova murva’ proizvedena su uniformne i dobro zakorijenjene sadnice murve (duda), jedinstvenog DNA profila. Jedna od sadnica zasađena je i ispred Zgrade tri fakulteta u Splitu, stablo će predstavljati vječnu sponu Sveučilišta i kluba: dud je simbol snage i predstavlja klub, dok Sveučilište predstavlja znanje.
Rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović, predsjednik Uprave Hajduka Ivano Kos i tajnik Udruge Naš Hajduk, Ivan Rilov zasadili su prvu sadnicu Hajdukove murve (dud) ispred Zgrade tri fakulteta na Kampusu.

Izvor: Sveučilište u Splitu

Događaj je bio dio akcije koju je Sveučilište početkom ove godine pokrenulo zajedno s Hajdukom, a koja je simbolički označila povratak Hajduka njegovim sveučilišnim korijenima, odnosno jačanje suradnje Sveučilišta i kluba, kao sveučilišne nastavne baze.

Izdvojeni članak

Dvije splitske brucošice dobile stipendiju Hajduka

Projekt ‘Hajdukova murva’ podrazumijevao je proizvodnju uniformnih, visoko kvalitetnih, zdravih i dobro zakorijenjenih sadnica jedinstvenog DNA profila, za što su bili zaslužni znanstvenici sa Sveučilišta u Splitu.

Tajnik Udruge Naš Hajduk ovom je prilikom istaknuo simboličku vrijednost radnje: Sveučilište, odnosno označava znanje i edukaciju, a murva, ustrajnost i snagu. U tom kontekstu, Hajduk kao ogledalo društva nosi simboliku oba pojma te su mu za uspjeh i daljnji razvoj, kao i svakom pojedincu i društvu u cjelini, potrebne čast i stručnost.

– Ovaj događaj u sebi, uz simboličnu važnost, nosi i želju da Hajduk bude nositelj kvalitete te da bude još bliži Sveučilištu. Već imamo potpisane ugovore o suradnji s Ekonomskim i Kineziološkim fakultetom, dogovaramo se još s nekim fakultetima, jer implementacijom stručnosti i znanja želimo podići Hajduk na svjetsku razinu – kazao je predsjednik Uprave kluba, Ivan Kos.

Rektor Anđelinović tom je prilikom istaknuo je kako je Sveučilište ponosno što za svoju nastavnu bazu ima HNK Hajduk, a trajno posađena murva na Kampusu je vječna spona između Hajduka i Sveučilišta.

Sadnja murve je prva od aktivnosti koje će se odvijati u sklopu Studentskog dana sporta i aktivizma koji se održava osmu godinu zaredom.

Copy link
Powered by Social Snap