Pretraga

Vrhunac korupcije na Prometu u Zagrebu: Dekan sam sebi poklonio zgradu faksa!

hrt.hr

Akademska zajednica u Zagrebu: Nepotizam, plagijati, diskriminacija i korupcija

Korupcijska hobotnica afere Indeks i dalje nije prekinuta. Unatoč tome što je Dragan Badanjak, dekan Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu već optuživan zbog koruptivnih afera na svom fakultetu, otkriveno je još malverzacija. Najnovija je vezana uz oštetu fakulteta za čak 50 milijuna kuna jer je dekan Udruzi za razvoj prometnih znanosti dao stjecanje vlasništva nad zgradom faksa.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu optužilo je 52- godišnjaka zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovasti i jednu udrugu za isto kazneno djelo, a mnogi mediji navode kako se radi o dekanu FPZ-a Draganu Badanjaku. Lukavi dekan osnovao je s još nekim kolegama s faksa Udrugu za razvoj prometnih znanosti i onda joj kao dekan faksa omogućio stjecanje vlasništva nad zgradom u Zagrebu u Kušlanovoj 2.

Osim vlasništva nad zgradom Udruga je dobila pravo na raspolaganje prihodima od zakupnina te druge troškove koje plaća zakupac za korištenje zgrade.

Sam sebi poklonio zgradu fakulteta

Dekan Badanjak je protivno Statutu fakulteta bez ikakve suglasnosti Sveučilišta u Zagrebu sam potpisao ugovor kojim je bez naplate prenio osnivačka prava dotadašnjeg vlasnika – Instituta prometa i veza, na Udrugu čiji je on osnivač.

Na taj način snalažljivi Badanjak je omogućio materijalnu dobit Udruzi i to u iznosu od 49, 7 milijuna kuna.

Dekan bogate koruptivne karijere

Podsjećamo, istoimeni dekan već ima iskustva u koruptivnom angažmanu. Upravo je Badanjak bio glavni protagonist afere Indeks koja je otkrivena 2008. kad je bio uhićen i osuđen na dvije i pol godine zatvora.

Osuđen je i na deset mjeseci zatvora u aferi Indeks 2, a radi se o primanju mita od studenata na prolazak na ispitima.

Vrhunac korupcije na Prometu u Zagrebu: Dekan sam sebi poklonio zgradu faksa!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap