Pretraga

Za novi studij energetike 18 studenata će dobiti stipendije

A- A+

Buduće studente energetike sa šibenskog područja, gradovi i općine nagrađivat će stipendijama. Grad Skradin, grad Vodice, općine Rogoznica, Tribunj, Tisno, Murter, Kornati i Pirovac stipendirat će jednog studenta, a grad Šibenik njih deset.

Youtube/Screenshot

Visina stipendija za šibenske studente iznosit će 700 kuna mjesečno, a više o uvjetima samog natječaja znat će se po objavi koja se očekuje u srpnju.

Izdvojeni članak

Dobre vijesti: Sve više žena upisuje tehničke studije

Potreba za edukacijom deficitarnih kadrova

Gradonačelnici i načelnici podržali su projekt osnivanja novog sveučilišnog studija u Šibeniku zbog potrebe za edukacijom deficitarnih kadrova.

Smatraju kako će se potražnja za studentima energetike povećati nakon što se Hrvatska prilagodi europskim trendovima u energetici i skrbi o okolišu, ali hvale i mogućnost da studenti sa šibenskog područja po prvi put upisuju sveučilišni studij u svojoj sredini.

Izdvojeni članak

Studij energetike starta od jeseni u Šibeniku

Županija podržala projekt

– Veseli me što smo osigurali deset stipendija za naše Šibenčane i tim dobrim primjerom utrli put ka stipendiranju studenata energetike i izvan Šibenika. Iznimno mi je drago što njihovo stipendiranje nije ostalo vezano isključivo za područje grada. Pozdravljam odluke načelnika općina da i oni podrže studente ovog studija koji će sasvim sigurno rezultirati boljom perspektivom za cijelu našu zajednicu. Vjerujem da će se ovoj pozitivnoj praksi pridružiti i drugi , rekao je gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić.

Uvjete za stipendiranje studenata svaka će jedinica lokalne samouprave napisati zasebno, a većinu natječaja očekuje se u rujnu.