Pretraga

Zabranjuje se iznošenje hrane iz menzi

Pravilnikom o studentskoj prehrani koje je donio MZOS,

od 1. veljače iz studentskih restorana diljem Hrvatske

zabranjeno je iznošenje hrane. Kako bi se kontroliralo

iznose li studenti artikle i hranu iz restorana, oni

su odsad pod strogim nadzorom djelatnika. Većom

kontrolom želi se spriječiti zloupotreba onih koji

nemaju status studenta te iznošenje veće količine

namirnica iz menze.

www.srednja.hr

Ako ste dosad tu i tamo iz menze znali odnijeti hranu

ili više artikala, oprostite se s tom praksom, jer od

1. veljače na snagu je stupila zabrana iznošenja hrane

iz studentskih menzi u Hrvatskoj. To je pravilo

definirano izmijenjenim Pravilnikom o studentskoj

prehrani koje je donio MZOS, a kako bi spriječili

zloupotrebu prehrane onih koji nemaju status studenta

i iznošenje veće količine namirnica iz studentskih

restorana.

Dijelit će i kazne

– Ne može se dozvoliti da dođe čovjek s, recimo 5-6

`iksica` i kaže da bi kupio 2 kartona čokoladnog

mlijeka ili jogurta. Druga stvar je da se studentski

centri vode činjenicom da ograničeni broj artikala

određene grupe artikala mora zadovoljiti veći broj

studenata, kazao je sanacijski upravitelj za

studentsku prehranu SC – a Mirko Bošnjak.

Za iznošenje hrane iz menzi davat će se i kazne, no ne studentima, već djelatnicima studentskih restorana koje istu radnju nisu

spriječili. Dosad, ipak, nitko nije sankcioniran, a

studentima će se i u buduće progledati kroz proste,

tvrdi Bošnjak. 

Postoji mogućnost izmjene ili ukidanja pravilnika

– Treba pokušati projicirati situaciju što se stvarno u praksi događa. Naravno da nitko razuman neće zaustaviti studenta ako se žuri na predavanje i ponese nešto što je trajno. To se nikad nije kažnjavalo i to se ne radi, objasnio je sanacijski upravitelj te dodao kako još nije poznato hoće li pravilnik zaista i zaživjeti. Bitno je naglasiti da ga se na zahtjev studenata uvijek može izmijeniti ili ukinuti.

– Nama je strašna važna povratna informacija od

korisnika naše usluge. Tko je kompetentan nama reći

radimo li ili ne radimo dobro? Studenti. Svaki
restoran po novom modelu ima barem dva studenta koji

su kontrolori usluge studentske prehrane, zaključio je

Bošnjak.