Pretraga

Zagrebački dom na meti pljačkaša: Student zatekao lopova kako kroz prozor ulazi u sobu

A- A+

Studenti koji stanuju u domovima česta su meta kradljivaca ili seksualnih predatora koji u dvorišta i paviljone ulaze s lakoćom te uznemiruju stanare. Ovoga puta haračili su  lopovi (ili barem pokušali haračiti) domom na Lašćini, a u sobu jednog studenta pokušali su ući – kroz prozor!

foto:srednja.hr

– Stigao sam s faksa oko 14 sati, došao u sobu i naravno otvorio prozor jer je vruće, kao i uvijek do sada. Otišao sam do WC-a oprati ruke i umiti se, što je trajalo oko minutu. Vraćam se u sobu, otvaram vrata kada ugledam da jedan momak stoji ispred prozora, a drugi je počeo ulaziti kroz otvoreni prozor, glava mu je već bila u sobi, prepričava nam student Trpimir.

Izdvojeni članak

Manijakalni ispad u domu na Savi: Ušao djevojkama u sobu, skinuo se i zaključao vrata

Čim ga je lopov ugledao bacio se nazad i pobjegao kroz prolaz koji iz dvorišta doma vodi na Lašćinsku cestu. Pretpostavlja da su lopove privukli laptopi koji su stajali na stolu.

– Soba je idealna za krađu jer se nalazi u prizemlju, na kraju hodnika u kutu. Već u zadnje dvije godine dogodila krađa laptopa iz paviljona, a u jednom su slučaju lopovi čak razbili prozor i ušli u sobu, kaže Trpimir.

Lopove opisuje kao kratko ošišane muškarce, visine oko 180 cm. Jedan je imao plavu jaknu i nosio je crnu ruksak, dok je drugi bio u bijeloj majici kratkih rukava i krupnije je građe.

Student koji je zamalo bio opljačkan kaže kako slučaj nije prijavio Upravi doma jer se sve dogodilo nešto iza 14 sati kada Uprava više ne radi, ali će sve svakako prijaviti u utorak.

Copy link
Powered by Social Snap