Pretraga

Zagrebački faks hvali se postotkom cijepljenih zaposlenika i studenata: ‘Krećemo s izravnom nastavom’

A- A+

Veterinarski fakultet u Zagrebu pohvalio se s, kako kažu, visokim postotkom procijepljenosti zaposlenika i studenata. Među zaposlenicima je cijepljeno njih skoro 80 posto, a kada je riječ o studentima cijepljeno je nešto više od polovice njih.

cijepljenje

Foto: Unsplash

– Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u novu akademsku godinu ulazi s visokim postotkom procijepljenosti zaposlenika i studenata, pohvalio se ovog ponedjeljka taj fakultet na društvenim mrežama.

Veterinarski kreće s nastavom uživo

Navode i kako je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo bilo omogućeno cijepljenje svih zainteresiranih zaposlenika, dok je Sveučilište u Zagrebu, osim zaposlenicima, i svim studentima omogućilo da se cijepe.

– Zahvaljujući potpori HZJZ-a i Sveučilišta kao i svijesti studenata, nastavnika i svih drugih zaposlenika, na Veterinarskom fakultetu cijepljeno je 78,8 % zaposlenika te 57,7 % studenata. Zahvaljujući visokom postotku procijepljenosti, u novu akademsku godinu krećemo s izravnom nastavom, poručili su danas s Veterinarskog gdje je nastava započela ovog ponedjeljka.

U Zagrebu idući tjedan kampanja za cijepljenje studenata

Točnih podataka o procijepljenosti kod studenata nema, ali postotak cijepljenih mladih u dobi od 20 do 25 godina iznosi nešto više od 30 posto, rečeno je na okruglom stolu ‘Vraćaju li se studenti na fakultete?’, koji je nedavno održan na Sveučilištu VERN’.

Neki fakulteti su preko anonimnih anketa istražili koliko je studenata cijepljeno, pa se pokazalo kako je na PMF-u u Zagrebu taj postotak 60 posto, a kod djelatnika fakulteta oko 85 posto. Jedan od zaključaka bio je i da bi se više studenata trebalo cijepiti pa će 4. i 5. listopada u Zagrebu biti održana kampanja cijepljenja ispred omova na Savi i Cvjetnom. Studenti koji se cijepe dobit će besplatan ručak, o detalje o tome možete čitati ovdje.

cijepljenje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap