Pretraga

Zagrebački fakultet od 1. lipnja kreće s nastavom uživo: Studenti se vraćaju u učionice uz posebne mjere

A- A+

Hrvatski zavod za javno zdravstvo protekle je srijede objavio nove preporuke za održavanje nastave na fakultetima. U njima se navodi kako se i dalje preporučuje da se sve aktivnosti za koje je to primjereno, te kod kojih provedba na daljinu ne remeti nastavni proces, provode na daljinu. Na Fakultetu hrvatskih studija odlučeno je ipak da od 1. lipnja započne nastava ‘uživo’, odnosno neposredna nastava, ali uz posebne mjere kojih će se studenti i zaposlenici pridržavati.

Nicole Honeywill, Unsplash

– Od 1. lipnja 2020. nastava na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima Fakulteta hrvatskih studija vraća se u živo. Očekujemo vas u fakultetskim predavaonicama prema rasporedu nastave za ljetni semestar da bi studenti mogli dobiti potpis za odslušane predmete i dogovoriti se s nastavnicima oko održavanja ispita. Nastava će u tjednu nastave od 1. do 5. lipnja biti skraćena s 45 na 40 minuta po školskom satu. Na predmetima na kojima bude više od 25 studenata nastava će se izvoditi u većim predavaonicama na Kampusu ili u dvije grupe. Od 1. lipnja 2020. do kraja ispitnih rokova redovito će se održati konzultacije u nastavničkim kabinetima na Fakultetu, stoji u sinoćnjoj obavijesti na webu Fakulteta hrvatskih studija.

Posebne mjere zaštite

Izdvojeni članak

Izašle nove upute za fakultete: Nema ograničenja broja studenata po grupama

Osim što su nastavnici i studenti zamoljeni da budu ‘savjesni, odgovorni, disciplinirani i točni’, morat će se prilikom povratka na neposrednu nastavu pridržavati i posebnih epidemioloških uputa. Tako će studentima i nastavnicima bit će omogućena uporaba dezinfekcijskih sredstava za ruke prilikom ulaska u zgrade fakulteta i predavaonice. Također, studenti moraju zadržavati udaljenost između sebe i drugih studenata i nastavnika.

Između svake nastave dvorane će se provjetravati i dnevno dezinficirati. Nema niti dijeljenja klupe – u jednoj  može sjediti samo jedan student, štoviše, studenti će sjediti cik-cak, na najvećoj mogućoj udaljenosti od drugih studenata. U prostorijama fakulteta nije dopušteno grupiranje studenata. I studenti i zaposlenici moraju se pridržavati ostalih općih mjera zaštite – izbjegavati dodirivanje usta, nosa, očiju i lica te redovita i pravilno održavati higijenu ruku.

Ulazak u Knjižnicu  fakulteta dopušten je samo radi posudbe ili vraćanja knjiga.

Nekima se ipak preporučuje ostanak kod kuće

Izdvojeni članak

Pitali smo studente kako je prošao prvi tjedan povratka na fakultete:’ U potpunosti se osjećam sigurno’

Ipak, neće se svi zaposlenici i nastavnici moći vratiti na fakultet, za neke se preporučuje ostanak kod kuće.

– Preporučuje se ostanak kod kuće i nastava na daljinu studentima s kroničnim bolestima kao i studentima čiji roditelji, skrbnici ili ukućani imaju kroničnu bolest ili su uznapredovale životne dobi te se trebaju javiti predmetnomu nastavniku. Nastavnici će za te studente organizirati nastavu na daljinu u tjednu od 1. do 5. lipnja 2020.  U slučaju povišene tjelesne temperature, respiratornih simptoma poput kašlja i kratkoga daha ili koji su pod rizikom da su bili u dodiru s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su u samoizolaciji trebaju ostati kod kuće te se trebaju javiti prodekanu za nastavu i studente. Nastavnici koji bi zbog zdravstvenih poteškoća ili sumnji trebali ostati kod kuće pozivaju se da pronađu zamjenu ili neodgodivo obavijeste rasporedara nastave i studente o fizičkoj spriječenosti i o održavanju nastave na daljinu, piše u obavijesti Fakulteta hrvatskih studija.

Prodekan za nastavu i studente naknadno će izdati posebne naputke za odvijanje ispita.

Zagrebački fakultet od 1. lipnja kreće s nastavom uživo: Studenti se vraćaju u učionice uz posebne mjere
Share via
Copy link
Powered by Social Snap