Pretraga

Zagrebački fakultet prikupio 295.000 kn za studente s područja koje je pogodio stravičan potres

A- A+

Potkraj prosinca područje Sisačko-moslavačke županije pogodio je potres magnitude 6.2 prema Richteru. Mnoge obitelji ostale su bez imovine ili im je ona oštećena, a šteta se još uvijek zbraja. Pravni fakultet u Zagrebu nakon potresa je pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za studente s tog područja, a prikupljeno je čak 295.000 kuna.

Banovina nakon potresa, screenshot iz videa Ministarstva obrane RH

Šteta od razornog potresa koji je potkraj prosinca pogodio dio Sisačko-moslavačke županije još uvijek se zbraja. Građani koji su ostali bez doma ili im je imovina oštećena posljedice će osjećati još dugo.

Studenti će dobiti po 5.000 i 10.000 kuna

Kako bi takvim studentima malo olakšali situaciju, na Pravnom fakultetu u Zagrebu odmah nakon potresa pokrenuta je akcija za prikupljanje novčane pomoći.

– Djelatnici Fakulteta kontaktirali su 229 studenata s pogođenih područja kako bi dobili uvid u stanje i njihove potrebe te je pokrenut fond za pomoć našim najugroženijim studentima. U razdoblju od mjesec dana, uplaćena su sredstva u iznosu od 295.000,00 kuna, priopćili su s Pravnog fakulteta.

Prema odluci Uprave Fakulteta, iznos će se tijekom idućeg tjedna podijeliti tako da će 35 studenata u teškoj situaciji dobiti po 5.000 kuna, a njih 12 koji su u osobito teškoj situaciji dobiva po 10.000 kuna.

Izdvojeni članak

Studenti čiji je dom stradao u potresu dobivaju novčanu pomoć do 5.000 kuna

Akcija nije gotova

No, ova akcija još uvijek traje.

– Akcija se nastavlja pa ovim putem pozivamo sve koji su u mogućnosti da svojim donacijama pomognu našim studentima. Fakultet će osigurati da ukupan iznos novopristiglih donacija bude ravnomjerno podijeljen potrebitim studentima te ćemo fakultetsku zajednicu i javnost i dalje transparentno obavještavati o visini prikupljenih sredstava i njihovom trošenju, priopćili su s Pravnog, a detalje oko toga kako donirati možete pronaći ovdje.

Podsjetimo za kraj, ovog ponedjeljka zatvara se javni poziv Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, također namijenjen dodjeli novčane pomoći studentima iz Sisačko-moslavačke županije čiji su domovi stradali u potresu. Po 5.000 kuna dobit će studenti čiji je dom nakon procjene statičara dobio crvenu naljepnicu, a po 2.500 kuna studenti čiji dom nakon procjene dobio žutu oznaku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap