Pretraga

Zagrebački fakulteti pozivaju studente koji se žele cijepiti da im se jave: Provjerili smo o čemu se radi

A- A+

Ured za zaštitu zdravlja studenata zagrebačkog sveučilišta uputio je poziv svim fakultetima da prikupe lista svojih studenata koji se žele cijepiti. Razgovarali smo s Mihovilom Miokovićem, glavnim studentskim predstavnikom, a on nam je pojasnio o čemu se radi.

cijepljenje

Foto: Unsplash

Ured za zaštitu zdravlja studenata zagrebačkog sveučilišta poslao je svim sastavnicama obavijest da kontaktiraju svoje studente i da vide tko se želi cijepiti. Studenti svojim sastavnicama mogu naznačiti ako eventualno spadaju u prioritetne skupine te navesti razlog zašto. Nakon što sva 34 fakulteta pošalju podatke, Sveučilište će ih proslijediti Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i tražiti da se određeni dio studenata za koje postoji te je naveden opravdan razlog – cijepe prioritetno. Potvrdio nam je to glavni studentski predstavnik Mihovil Mioković.

Prema ovim informacijama, svi zagrebački fakulteti trebali bi studentima omogućiti da se izjasne žele li se cijepiti, jesu li prioritetni i zašto. Neke su sastavnice to učinile putem društvenih mreža, poput Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Zagrebački fakulteti pozivaju studente koji se žele cijepiti da im se jave: Provjerili smo o čemu se radi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap