Pretraga

Zagrebački fakulteti uvode COVID potvrde za studente: Upravo je na još jednom donesena odluka

A- A+

Zagrebački fakulteti počeli su jedan za drugim uvoditi COVID potvrde za studente. Nakon Veterinarskog, Filozofskog, Medicinskog i Kineziološkog fakulteta, red je došao i na prirodno područje. Studentski predstavnici s PMF-a jučer su izvijestili da će i na njihovom fakultetu krenuti obvezne COVID potvrde, no ipak s vremenskim odmakom.

covid potvrda

Ilustracija: Unsplash

Prirodoslovno-matematički fakultet posljednji je u nizu koji uvodi obvezne COVID potvrde za svoje studente. Ta će odluka stupiti na snagu 3. siječnja 2022. godine, a izglasalo ju je ovih dana Fakultetsko vijeće PMF-a. Studentima su to javili predstavnici iz Studentskog zbora na PMF-u.

Izdvojeni članak

Studenti jednog od većih fakseva vraćaju se na nastavu uživo: COVID potvrde obvezne i za njih

Filozofski fakultet za dva dana prelazi na nastavu uživo, a prema odluci novoizabranog dekana Domagoja Tončinića, i dalje će od studenata koji ulaze u zgradu faksa tražiti obvezne COVID potvrde, odnosno negativan test na koronavirus. Testovi će im biti besplatni do 3. prosinca, nakon toga, ako ne budu imali COVID potvrde, troškove testiranja morat će snositi sami ili neće moći koristiti zgradu faksa.

COVID potvrde već su uvedene i na zagrebačkom Veterinarskom, Medicinskom te Kineziološkom fakultetu. Zbog svega toga omanja je skupina nezadovoljnih studenata protestirala pred Filozofskim fakultetom. S jednog od takvih ‘prosvjednih’ skupova smo izvještavali, studenata je bilo tek nekoliko desetaka, unatoč tome što ih na zagrebačkom sveučilištu ima oko 70.000, a na samom Filozofskom fakultetu, ispred čije su se zgrade skupili, 7.300 studenata.


Ispred MZO-a je prosvjedovao glađu i vjeroučitelj Ivan Pokupec, pogledajte video:

Kako je protekao prošlotjedni prosvjed studenata pogledajte u videu:

Pogledajte i naš podcast na temu COVID potvrda:

 

covid potvrda
Share via
Copy link
Powered by Social Snap