Pretraga

Zagrebački studenti pokazali veliko srce volontirajući za četveronožne prijatelje bez doma

A- A+

RIT Croatia i ove je godine obilježio tzv. Community Service Day (Dan služenja zajednici). Studenti, profesori i ostali zaposlenici RIT Croatia tako su proteklu subotu proveli volontirajući – ove godine odabrana je Noina arka, a u projektu volontiranja sudjelovalo je 90 studenata i zaposlenika koledža. Projekt volontiranja u potpunosti osmišljavaju i vode studenti prve godine uz mentorstvo profesora.

Studenti, profesori i ostali zaposlenici RIT Croatia proteklu su subotu (24.4.) proveli volontirajući na dvije lokacije – u prihvatilištu za nezbrinute životinje Noina arka te u stacionaru Udruge na Veterinarskom fakultetu kako bi sudjelovali u dobrotvornom radu te time obilježili ovogodišnji Community Service Day RIT Croatia.

S ciljem promocije važnosti volontiranja i aktivnost sudjelovanja u životu lokalne zajednice, RIT već godinama obilježava tzv. Community Service Day (Dan služenja zajednici) na oba svoja kampusa. Cijeli projekt osmišljen je kao dio nastave; studenti prve godine istražuju, predlažu i potom, uz mentorstvo profesora, organiziraju projekt pomaganja lokalnoj zajednici. Zagrebački studenti ove su se godine odlučili za udrugu Dumovec gdje su uređivali okoliš, čistili boksove, farbali ograde te češljali i šetali pse.

Organizacijski tim ove godine brojao je sedam članova / studenata. Odradili su odličan posao o čemu svjedoče i brojke:

  • Projektu se odazvalo 90 studenata, profesora i djelatnika RIT-a
  • Uz volonterske akcije, studenti su dodatno prikupili 3.000 kuna namijenjenih udruzi.

– S ponosom možemo izjaviti kako se ove godine odazvao rekordan broj studenata. Atmosfera je bila odlična, vrijeme nas je poslužilo te je sve išlo po planu. Sigurni smo kako će ovaj događaj ostati u najboljem sjećanju svima. Hvala donatorima i udruzi Noina Arka što su nas ugostili i podržali, izjavila je jedna od organizatorica, studentica Kristina Livaja.

Zagrebački studenti pokazali veliko srce volontirajući za četveronožne prijatelje bez doma
Share via
Copy link
Powered by Social Snap