Pretraga

Zagrebačko sveučilište donijelo preporuku o COVID potvrdama za studente: Evo što kažu

A- A+

Senat zagrebačkog sveučilišta donio je generalnu preporuku o COVID potvrdama na fakultetima. Traže da faksevi osiguraju 22 dana prijelaznog razdoblja, a potanko su odredili i što će biti s troškovima testiranja za one studente koji nemaju potvrdu.

Cijepljenje studenata SD Stjepan Radić | Foto: Ramona Ščuric/srednja.hr

Nakon što su neki fakulteti od svojih studenata već krenuli tražiti COVID potvrde pri ulasku na faks, Senat zagreačkog sveučilišta na današnjoj je sjednici raspravio to pitanje i donio generalnu preporuku za sve sastavnice.

– Preporuča se sastavnicama Sveučilišta, koje će od studenata za ulazak u zgrade sastavnica tražiti na uvid EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenoj bolesti odnosno testiranju, utvrditi prijelazni period od 22 dana od donošenja odluke do njezine pune provedbe za studente koji navedene potvrde nemaju, stoji u preporuci zagrebačkog sveučilišta.

Osim toga, svim fakultetima kažu da je za vrijeme trajanja prijelaznog perioda od 22 dana potrebno pojačano se pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera. Troškove testiranja studenata koji ne mogu dati na uvid dokaz o cijepljenju, preboljeljnu ili testiranju, stoji u dokumentu koji je danas izglasao zagrebački Senat, snosit će sastavnica, i to prvih tjedan dana, na temelju predočenog računa ili će se osigurati testiranje za studente.


Studenti prosvjedovali ispred Filozofskog fakulteta zbog COVID potvrda:

Zagrebačko sveučilište donijelo preporuku o COVID potvrdama za studente: Evo što kažu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap