Pretraga

Zahvaljujući riječkom Sveučilištu studentima u potpunosti subvencioniran pokaz

A- A+

Na službenim stranicama Komunalnog društva Autotroleja iz Rijeke, kao i na Facebook stranici, objavljeno je kako je konačno krenula prodaja studentskih pokaza za javni gradski prijevoz po subvencioniranim cijenama.

Izvor: wikipedia

Nakon što je prije prvog dana u travnju objavljeno kako se riječkim studentima ukida subvencija za javni gradski prijevoz od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, na opće negodovanje tamošnjih studenata i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, studenti su umjesto dosadašnjih 53,60 pokaz platili 89,78 kuna. Punu cijenu pokaza u iznosu od 134 kune sa 33 posto subvencije pokrivao je Grad Rijeka, a od jučer u subvenciju javnog prijevoza ‘uskočilo’ je i riječko Sveučilište.

Prodaja karata produžena, a omogućen i povrat novaca

I dok iz MZOS-a i dalje nema jasnog objašnjenja zašto je isključivo samo riječkim studentima ukinuto pravo na subvencije za javni gradski prijevoz, od jučer svi oni svoje pokaze zahvaljujući Sveučilištu u Rijeci, Gradu Rijeci i okolnim općinama ponovno mogu kupiti pokaz po u potpunosti subvencioniranim cijenama. 

Kako stoji u obavijesti Autotroleja, od pune cijene karte 27 posto subvencija pokriva Sveučilište, a 33 posto gradovi i općine. 

Također, prodaja pokaza produžena do kraja idućeg tjedna, a svima onima koji su ranije napravili pokaz za ovaj mjesec po umanjenoj cijeni samo za 33 posto subvencija omogućen je povrat novaca. Za povrat novca potrebna je DC RCC kartica.

Izvor: Facebook

Zahvaljujući riječkom Sveučilištu studentima u potpunosti subvencioniran pokaz
Share via
Copy link
Powered by Social Snap