Pretraga

Započela isplata državnih stipendija: Iz Ministarstva pojasnili zašto ju neki još nisu dobili na račun

A- A+

Kako je i jučer potvrđeno, ove srijede započela je isplata državnih socio-ekonomskih stipendija. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja su pojasnili zašto nekim studentima novac još nije stigao na račun.

Foto: Srednja.hr

Temeljem ovogodišnjeg natječaja čiji su rezultati objavljeni 4. prosinca, dodijeljeno je 9.903 državnih stipendija studentima slabijeg imovinskog stanja, a studenti su imali tjedan dana da prihvate uvjete stipendiranja, što se smatra činom potpisivanja ugovora, te da unesu svoj broj žiro računa. Ova stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine, a isplata prvi tri rate, kako je jučer i potvrđeno za srednja.hr, započela je ove srijede.

Izdvojeni članak

Doznajemo kada kreće isplata državnih stipendija: Pomicat će se i crta na rang-listi

– Drage studentice i dragi studenti, obavještavamo vas kako je započeo postupak isplate prve tri rate državne socio-ekonomske stipendije (za listopad, studeni i prosinac) u ukupnom iznosu od 3.600 kuna, poručili su iz Ministarstva obrazovanja.

Ipak, prema komentarima dobitnika stipendije na društvenim mrežama da se zaključiti kako dijelu njih novac na račun nije stigao.

– Napominjemo da stipendija nije isplaćena određenom broju studenata koji su stipendiju prihvatili u prvom krugu. Svi studenti otvaraju se kao dobavljači u Ministarstvu financija te je moguće da manji broj studenata iz raznih razloga (na koje ne možemo utjecati) nisu otvoreni kao dobavljači. Napominjemo još jednom kako razloga za brigu nemate te molimo za strpljenje. Ostatak stipendija bit će isplaćen u najkraćem mogućem roku, poručili su iz Ministarstva.

Prema Pravilniku o načinima i uvjetima ostvarivanja prava na socio-ekonomske stipendije, ova se stipendija isplaćuje do 15. u mjesecu, a posljednju ratu studenti dobivaju u lipnju 2020. godine.

Podsjetimo, prvim rezultatima natječaja dodijeljeno je 9.903 stipendija od njih ukupno 10.000. Iz Ministarstva su poručili kako se prvo pomicanje na rang-listi može očekivati nakon rješavanja svih pristiglih prigovora.

Započela isplata državnih stipendija: Iz Ministarstva pojasnili zašto ju neki još nisu dobili na račun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap