Pretraga

Zašto studenti FOI-ja pronalaze posao već i za vrijeme studentskih dana?

A- A+

Odabir karijernog puta jedna je od glavnih životnih prekretnica. Obrazovanje za budućnost uključuje odabir studija koji omogućuje radno mjesto odmah nakon završetka obrazovanja. Odlučiti se za zanimanje budućnosti izazov je s kojim se suočava i svaka nova generacija maturanata. Mnogo je faktora koji igraju ulogu u odabiru – smještajni kapaciteti u odabranom gradu, nastavne i izvannastavne aktivnosti, ali i mogućnost zaposlenja nakon završenog fakulteta.

FOI

Upiši FOI i pronađi posao i tijekom studija! | foto: FOI

Znaju to dobro i na Fakultetu organizacije i informatike, sastavnici Sveučilišta u Zagrebu, jer već dugi niz godina predano rade na povezivanju svojih studenata sa njihovim potencijalnim poslodavcima i izgrađuju sinergijske odnose s poslodavcima za dobrobit svojih studenata.

FOI je fakultet koji na prvo mjesto stavlja dobrobit svojih studenata. Kroz obrazovni proces želimo studente povezati sa poslodavcima u najranijim trenucima njihova obrazovanja i pomoći im da razviju karijeru već za vrijeme studentskih dana. – naglašava dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep te nastavlja – Naši studenti imaju priliku povezati se sa više od 500 poslodavaca s kojima Fakultet ima ostvarenu suradnju i sudjelovati na aktivnostima poput razgovora „1 na 1“ s poslodavcem u okviru Tjedna karijera, studentskih natjecanja ili rada na projektima poslodavaca u okviru redovne nastave. Studentima već na preddiplomskoj razini omogućujemo da se profesionalno profiliraju i povežu svoje osobne i akademske interese sa potrebama poslodavaca kroz model job shadowinga.

Upravo je job shadowing model kojeg poslodavci prepoznaju i pohvaljuju kao prvi korak za doticaj studenata sa tržištem rada. Studenti su radili na svom završnom radu, a naša ih je mentorica usmjeravala u praktičnom dijelu rada, pomagala savjetom o literaturi i davala preporuke kako unaprijediti rad. Upoznali smo ih s načinom na koji naša tvrtka funkcionira, sa našim organizacijskim procesima i zaposlenicima. – ističe Vladimir Mrkela, direktor agencije Northwest koja je već mentorirala studente Fakulteta organizacije i informatike, te nadodaje – I sami smo FOI alumniji i siguran sam da bi nam ovakva suradnja sa poslodavcima za vrijeme studiranja bila neprocjenjiva za daljnji razvoj.

Interdisciplinarnost znanja koju studenti FOI-ja dobivaju tijekom svog obrazovanja čini ih lako zapošljivima već i prije izlaska na tržište rada. – Studenti svih studijskih programa Fakulteta organizacije i informatike imaju odlična tehnička znanja, no ono što treba posebno istaknuti jest njihova sposobnost prepoznavanja promjena na tržištu, njihovih reakcija i osobne prilagodbe za ono što slijedi u njihovim karijerama. ističu poslodavci. Stoga je veoma važno da budući studenti prilikom promišljanja o vlastitom obrazovanju razmišljaju o budućnosti koja ih čeka nakon završetka.

Razmišljati o vlastitoj budućnosti neophodno uključuje i izazov razmišljanja o vlastitoj karijeri. FOI – jevi studenti u tom procesu mogu računati na razvijenu institucionalnu podršku. Biti FOI-jevac znači misliti na svoju budućnost, razumjeti svoj potencijal i imati otvoreni karijerni put prije završetka studija. Možete li poželjeti više?

Najavljujemo i VIRTUALNE DANE OTVORENIH VRATA kao i stručne radionice pripremljene za sve naše buduće studente, a koje će se održati već u travnju 2021. Popratite nas zato na društvenim mrežama – Facebook, Instagram ili na mrežnoj stranici www.foi.unizg.hr ili se već sada predbilježite na [email protected]