Pretraga

Završilo prvo natjecanje u bjotu: Evo tko su svjetski prvaci u sportu kojeg je osmislio naš student

A- A+

Nakon mjesec dana napete igre, završila je prva jesenska sezona bjota, inovativnog sporta kojeg je razvio student politologije na FPZG-u, Mate Bašić. Pobjedu su ovoga puta odnijeli ‘Maksimirci’, a pripreme za novo natjecanje već kreću.

Prvaci prvog natjecanja u Bjotu. Foto: Dora Trogrlić

Prva jesenska sezona bjota, sporta iza kojeg stoji student politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, Mate Bašić, službeno je završena u nedjelju 9. rujna.

Za naslov su se borile tri momčadi

Naime, nakon mjesec dana napetog ‘bjotanja’, u finalu prvog BU Otvorenog kupa na zagrebačkom Jarunu, snage su odmjerili NKZB (Novozagrebački klub bjot) i Maksimir. Pobjedu je odnio Maksimir te se tako okrunio titulom prvog svjetskog prvaka u bjotu.

Inače, Bjot udruženje predstavilo je svoje prvo natjecanje prije pet tjedana. Jednokružni ligaški sustav s finalnom utakmicom, igran je između momčadi Atletik Trešnjevka te već spomenutima, Maksimir i NKZB.

Natjecanje je, kako kažu organizatori, trebalo idejno poslužiti kao svojevrsni dokaz da Bjot udruženje aktivno i dobro radi, a općeniti cilj je bio predstaviti sport javnosti. Mate, prvi čovjek bjota i predsjednik Udruženja, smatra da su uspjeli to i ostvariti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bjot udruženje (@bjot.official)

Nakon finala – piknik

– Za istaknuti je kako je bjot kroz cijeli rujan zaustavljao slučajne prolaznike svojim potezima. Nadamo se kako će se jarunski rutineri ubrzo naviknuti na nas, a i pridružiti nam se, objašnjava Mate.

Finalna je utakmica također popraćena i popodnevnim piknikom, na kojem se skupilo oko 50 studenata, prijatelja, očeva i majki, poslovnih kolega, ali i slučajnih prolaznika. No, iako je sezona gotova, već se ove nedjelje nastavlja s treninzima, na koje mogu doći svi zainteresirani za ovaj inovativni sport.

O bjotu smo, podsjetimo, pisali još u travnju. Mate nam je tada otkrio kako je cijela priča započela te nam je objasnio pravila sporta. Sve o tome možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Izdvojeni članak
bjot

Znate li što je bjot? Student zagrebačkog faksa osmislio je novi sport, a svi ga mogu zaigrati već ovog proljeća

Share via
Copy link
Powered by Social Snap