Pretraga

Zbog dugotrajnog oporavka rektora Borasa od ozljede, odgođena sjednica Senata

A- A+

Posljednja sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu ove akademske godine trebala se održati u utorak, 11. rujna, no termin je pomaknut i sjednica je zakazana za 28. rujna. Razlog tome leži u izbivanju rektora Sveučilišta Damira Borasa s radnog mjesta, i to zbog podužeg oporavka nakon ozljede koja ga je zadesila.

Damir Boras | Foto: Ivan Božić, srednja.hr

Akademska godina 2017./2018. polako se privodi svome kraju pa tako preostaje i posljednja sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini. Prema rasporedu, trebala se održati u utorak, 11. rujna, no termin je pomaknut i sjednica je zakazana za 28. rujna.

Kako doznajemo, sjednica je pomaknuta zbog izbivanja rektora Sveučilišta Damira Borasa s radnog mjesta. Naime, rektor se na putu u Portugalu tijekom ljetnih mjeseci ozbiljnije ozlijedio prilikom pada. Prevezen je natrag u Hrvatsku na oporavak, tijekom kojeg je došlo do dodatnih komplikacija što je oduljilo cijeli proces oporavka.

Sa Sveučilišta u Zagrebu nisu htjeli komentirati i govoriti o detaljima same ozljede, kao i o fazi rektorova oporavka.

Inače, ovo će biti posljednja sjednica Senata rektora Borasa u prvom mandatu. S obzirom na to da je u veljači reizabran za rektora, Senatom će predsjedati iduće četiri godine, do 2022., koliko mu traje mandat.

Zbog dugotrajnog oporavka rektora Borasa od ozljede, odgođena sjednica Senata
Share via
Copy link
Powered by Social Snap