Pretraga

Zbog dugotrajnog oporavka rektora Borasa od ozljede, odgođena sjednica Senata

A- A+

Posljednja sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu ove akademske godine trebala se održati u utorak, 11. rujna, no termin je pomaknut i sjednica je zakazana za 28. rujna. Razlog tome leži u izbivanju rektora Sveučilišta Damira Borasa s radnog mjesta, i to zbog podužeg oporavka nakon ozljede koja ga je zadesila.

Damir Boras | Foto: Ivan Božić, srednja.hr

Akademska godina 2017./2018. polako se privodi svome kraju pa tako preostaje i posljednja sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini. Prema rasporedu, trebala se održati u utorak, 11. rujna, no termin je pomaknut i sjednica je zakazana za 28. rujna.

Kako doznajemo, sjednica je pomaknuta zbog izbivanja rektora Sveučilišta Damira Borasa s radnog mjesta. Naime, rektor se na putu u Portugalu tijekom ljetnih mjeseci ozbiljnije ozlijedio prilikom pada. Prevezen je natrag u Hrvatsku na oporavak, tijekom kojeg je došlo do dodatnih komplikacija što je oduljilo cijeli proces oporavka.

Sa Sveučilišta u Zagrebu nisu htjeli komentirati i govoriti o detaljima same ozljede, kao i o fazi rektorova oporavka.

Inače, ovo će biti posljednja sjednica Senata rektora Borasa u prvom mandatu. S obzirom na to da je u veljači reizabran za rektora, Senatom će predsjedati iduće četiri godine, do 2022., koliko mu traje mandat.