Pretraga

Zbog koronavirusa na Sveučilištu otkazali dan dobrodošlice za strane studente: Imaju i važnu poruku za domaće

A- A+

Na većini hrvatskih sveučilišta, pa tako i na riječkom, uoči novog semestra organizira se tzv. Welcome day za studente koji dolaze na razmjenu. Zbog koronavirusa čija je pojave već zabilježena kod dva muškaraca u Hrvatskoj, Sveučilište u Rijeci odgodilo je dan dobrodošlice za dolazne Erasmusovce.

Nicole Honeywill, Unsplash

Na Sveučilištu u Rijeci odgođen je planirani Welcome day za dolazne Erasmus studente. Uz to, svojim studentima savjetuju i izbjegavanje odlaska u zarazom zahvaćene regije.

Izdvojeni članak

Sveučilište izdalo mjere zaštite od koronavirusa: Ovog se svi moraju pridržavati

– Sukladno danas pristigloj obavijesti Agencije za mobilnosti i programe EU koja se odnosi na korisnike programa Erasmus+ izdate u kontekstu izbijanja korona virusa, Uprava Sveučilišta u Rijeci donijela je odluku o odgodi manifestacije Welcome day za dolazne Erasmus studente ljetnog semestra 2019/2020., planirane za 4. ožujka 2020. (srijeda) u prostoru Građevinskog fakulteta u Rijeci. Novi datum odredit će se naknadno, a o datumu Welcome day-a korisnici će biti na vrijeme obaviješteni, poručuju sa Sveučilišta u Rijeci.

Dodaju i kako će sve informacije biti dostupne na mrežnim stranicama Sveučilišta, a informacije Agencije za mobilnost i programe EU studenti mogu pronaći ovdje.

– Uprava Sveučilišta u Rijeci također savjetuje svojim studentima da odgode odlazak na sveučilišta u talijanskim regijama Lombardija i Veneto, odnosno područjima zahvaćena korona virusom, te da redovno prate informacije i upute koje izdaju krizni stožeri, kao i sve informacije i preporuke Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Svjetske zdravstvene organizacije. Svim hrvatskim državljanima koji se trenutačno nalaze na području pogođenom zarazom iii planiraju odlazak s takvih područja preporučuje se da zatraže pomoć od veleposlanstava, konzulata ili počasnih konzulata Republike Hrvatske u toj zemlji, obavještavaju sa Sveučilišta u Rijeci.

Zbog koronavirusa na Sveučilištu otkazali dan dobrodošlice za strane studente: Imaju i važnu poruku za domaće
Share via
Copy link
Powered by Social Snap