Pretraga

Zbor Pravnog fakulteta upozorio profesora da objavom molbe ugrožava studentska prava

A- A+

Jedan je student Pravnog fakulteta od uprave pismenim putem zatražio izuzeće odgovaranja predmeta kod profesora Đulabića, te odobravanje mogućnosti odgovaranja kod drugog profesora. To mu se valjda jedino učinilo logičnim nakon što mu je profesor, koji je molbu objavio na svom Twitteru, iz ispita dao negativnu ocjenu. Na javnu objavu zamolbe studenta reagirao je i Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu, nazvavši je nekorektnom.

Izvor: Twitter, Vedran Đulabić

Molbu zabrinjavajuće razine pismenosti uputio je jedan student Pravnog fakulteta u Zagrebu upravi fakulteta. Nakon što mu je profesor Vedran Đulabić iz predmeta Lokalna samouprava dao negativnu ocjenu, on je odlučio da taj predmet više ne želi odgovarati kod tog profesora te zatražio da mu se omogući odgovaranje kod drugog profesora.

‘Rekoh ja, treba prilikom upisa odmah tiskati diplomu i sve riješiti o jednom trošku’

– Kod doc.dr.sc. Vedrana Đulabić ocijenjen sam negativno iz premeta Lokalna samouprava na ispitnom roku 12. srpnja 2016., stoga molim da mi se odobri odgovaranje kod nekog drugog profesora s katedre Upravne znanosti na ispitnom roku 13. rujna 2016., obrazložio je svoj zahtjev student.

Profesor Đulabić njegovu je molbu objavio na svom Twitter profilu.

– Rekoh ja, treba prilikom upisa odmah tiskati diplomu i sve riješiti o jednom trošku. Čemu stres s ispitima, napisao je profesor.

Na njegovu su objavu reagirala i mnoga javna lica poput profesora Tonija Miluna i Vesne Mimice, a profesor Ivan Koprić s iste katedre dobrovoljno se javio kao zamjena.

– Pitat ću ga/ju ja. Možda bi me htio/htjela upoznati, napisao je profesor Koprić.

Izdvojeni članak

Hrvatska europarlamentarka se nepismenim postom izblamirala na Twitteru

Reagirao Studentski zbor Pravnog fakulteta

Na javnu objavu molbe reagirao je i Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu, nazvavši ju nekorektnom, te kazavši kako se radi o ugrožavanju studentskih prava. Profesora su stoga zamolili da objavu ukloni.

– Nije dopušteno ni objavljivati takav materijal na društvenim mrežama. Bez obzira što se na fotografiji ne vide ime i prezime studenta, u molbi su navedeni podaci kojima se student među svojim kolegama može identificirati. Smatramo da je nekorektno i neprofesionalno na takav način javno komentirati studente te od Vas ovim putem tražimo da uklonite tu objavu, stoji u objavi Studentskog zbora.

Anketa: Smatrate li ispravnom odluku profesora da na Twitteru objavi zamolbu studenta?