Pretraga

Želite ostati u studentskom domu preko ljeta? To je moguće, provjerite kako do sobe

A- A+

Studenti koji stanuju u studentskim domovima iz soba moraju iseliti do 15. srpnja, kada u većini slučajeva završava ljetni ispitni rok. No oni koji za tim imaju potrebu, u studentskim domovima mogu stanovati i preko ljeta, samo plaćaju nešto višu stanarinu od uobičajene, nesubvencioniranu.

Foto: Dominik Smolak

Iz Studentskog centra u Zagrebu priopćeno je kako osobe u statusu studenta mogu koristiti ljetni smještaj u SN ‘Stjepan Radić’ od 16. srpnja do 31. kolovoza 2021. godine.

Prijave do kraja lipnja

Oni koji žele koristiti ljetni smještaj za to se prijavljuju u upravi studentskog doma u kojem su smješteni do 30. lipnja 2021. godine.

– Studenti koji trenutno nisu u studentskom domu, a žele koristiti ljetni smještaj, mogu se prijaviti u Poslovnici za smještaj (Savska cesta 25, u radnom vremenu sa strankama: pon. – pet., od 8 do 15h) do 30. lipnja 2021. godine. Prijave se primaju i putem e-mail adrese: poslovnica@sczg.hr. Potrebno je poslati: ime, prezime, datum rođenja, OIB i kontakt broj mobitela, stoji u obavijesti SC-a Zagreb.

Kao i prethodnih godina, cijena ljetnog smještaja bit će 900 kuna i plaća se u domu ‘Stjepan Radić’ gdje je smještaj i organiziran.

Studenti koji imaju obaveze na faksu nakon 15. srpnja mogu koristiti dnevni smještaj

Osim što studenti mogu koristiti pogodnost boravka od 16. srpnja do kraja kolovoza, oni koji nakon 15. srpnja imaju obaveze na faksu, mogu koristiti i dnevni smještaj.

– Studenti koji imaju studijske obaveze na fakultetu iza 15. srpnja 2021., uz predočenje potvrde s fakulteta, mogu koristiti pravo na produženi smještaj. Cijena navedenog smještaja iznosi 20,00 kuna/noć. Potvrdu za ostvarivanje prava na produženi smještaj potrebno je dostaviti u Poslovnicu za smještaj (Savska cesta 25, u radnom vremenu sa strankama: pon. – pet., od 8 do 15h). Na istoj treba biti jasno naznačeno do kada student ima studijske obaveze, piše u obavijesti SC-a.

Iz Studentskog centra zaključno naglašavaju kako studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskom domu, mogu useliti isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu. Iznimno, studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja.

Želite ostati u studentskom domu preko ljeta? To je moguće, provjerite kako do sobe
Share via
Copy link
Powered by Social Snap