Pretraga

Zlatni indeks: Provjerite koja su poduzeća 2016. najviše ulagala u studente

A- A+

U Hrvatskom državnom arhivu i ove su godine dodijeljene su nagrade ‘Zlatni indeks 2016.’ poduzećima i institucijama koje su sudjelovale u poboljšanju studentskog standarda na području Republike Hrvatske u prethodnoj godini. Najveći broj nagrada odnijela je Pliva, a slijede ju Rimac automobili.

Foto: eSTUDENT

Iako većina tvrtki samo deklarativno podržava razvoj studentskog standarda, neke to čine i u praksi. Tvrtke koje su pridonijele tom poboljšanju i ove su godine nagrađene ‘Zlatnim indeksom’. Pobjednici su birani između 26 prijavljenih malih i srednjih te velikih poduzeća, a odluku o dobitnicima donijeli su predstavnici studentskih zborova i udruga iz cijele Hrvatske. Dodijeljeno je ukupno 10 nagrada u 5 različitih kategorija te dvije Posebne nagrade Povjerenstva.

Izdvojeni članak

Zlatni indeks: Ovo su tvrtke koje najviše ulažu u studente

Poticanje poduzetničkog duha u studentima 

Ceremonija dodjele nagrade održana je početkom tjedna, a na važnost nagrade tom se prilikom osvrnuo i rektor zagrebačkog Sveučilišta, Damir Boras

– Na našem sveučilištu studiraju vrhunski studenti koji rade ovakve hvale vrijedne projekte, koji pokazuju da se ne oslanjaju samo na prošlost nego gledaju budućnost, upravo u onim područjima koja su nam potrebna, da bi ostali u Hrvatskoj i da bi odmah mogli unaprijediti Hrvatsku, istaknuo je Boras. 

Sandra Tomaš iz Instituta za razvoj obrazovanja također je pohvalila projekt. 

– Iznimno nam je drago da i privatni sektor prepoznaje važnost izvrsnosti jer mislimo da je to jako važno, te dodala kako je od velikog značenja i poticanje poduzetničkog duha u samim studentima. 

Kristiana Vitez, članica ovogodišnjeg Povjerenstva i predstavnica studentskog zbora Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu o samom je vijećanju i danu odabira pobjednika rekla:  

– Bilo je to zbilja odlično iskustvo ne samo jer smo upoznali predstavnike različitih udruga iz cijele Hrvatske, već smo dobili uvid u poimanje studentskih praksi, odnose prema studentskim udrugama, koliko organizacije podržavaju studente stipendijama i slično, kazala je Vitez.

Izdvojeni članak

Zlatni indeks: Ovo su Poduzeća koja su najviše doprinijela studentskom životu

Naviše nagrada odnijela Pliva

Tvrtka Pliva Hrvatska dobila je najveći broj nagrada u čak tri kategorije za velika poduzeća – stručne prakse, ulaganje u studentske udruge i projekte te najbolji imidž. Slijede ju Rimac automobili koji su nagradu odnijeli u dvije kategorije za mala i srednja poduzeća – stručne prakse i najbolji imidž. Zagrebačka banka nagrađena je u kategoriji stručnih potpora i organiziranja projekata, dok je u istoj kategoriji malih i srednjih poduzeća nagradu odnio Infinum. U kategoriji ulaganje u studentske udruge i projekte za mala i srednja poduzeća nagradu je dobilo poduzeće Pet minuta. 

U kategoriji stipendija za svoj doprinos ulaganja u studente nagrađeni Rockwool Adriatic i Privredna banka Zagreb. Također, odlučeno je i o Posebnoj nagradi Povjerenstva za koju se nije bilo moguće prijaviti. Posebnom nagradom Povjerenstva za velik doprinos studentskoj zajednici nagrađeni su Inchoo i Styria Hrvatska. Svi ostali sudionici dobili su priznanje ‘Prijatelji studenata’. 

Projekt ‘Zlatni indeks’ samo je jedan od projekata u organizaciji tima Starter pri udruzi eSTUDENT čija je svrha povezivanje studenata i poslodavaca. Ovim se projektom poduzećima dodjeljuju jedinstvene nagrade zbog unapređenja kvalitete studentskog života, obrazovanja i stručnog usavršavanja studenata. Također, nastoji se promicati  društvena  odgovornost  poduzeća  radi  prepoznavanja  potencijala  i  izvrsnosti studenata kako  bi oni sami  kasnije  postali  temelj  uspješnosti poduzeća.

Zlatni indeks: Provjerite koja su poduzeća 2016. najviše ulagala u studente
Share via
Copy link
Powered by Social Snap