Pretraga

Znakovi koji pokazuju da previše partijate

A- A+

Iako su tulumi i izlasci odličan način za provođenje slobodnog vremena, postoji tanka linija između zabave i gubitka kontrole. Prije nego ste svjesni, vaše konstantno partijanje moglo bi se početi negativno odražavati na vaš životi i zdravlje. Donosimo znakove koji ukazuju na to da previše tulumarite.

Studentsko doba poznato je kao životna faza u kojoj se puno tulumari i u tome nema ništa loše. Ipak, ukoliko pretjerujete, trebali biste malo stati na kočnicu. Kako ćete znati pretjerujete li zaista? Her Campus donosi osam stvari koje ukazuju na to da imate problem.

Izdvojeni članak

Ovo su fakulteti na kojima se najviše tulumari

Nedostatak sna ili nesanica

Ukoliko ne spavate dovoljno zbog konstantnog tulumarenja dovodite se do toga da doslovno uništavate svoj mozak. Budući da je na dnevnoj bazi ionako dosta teško dobiti dovoljno sna, partijanje će samo pogoršati stvar. Pazite da ono ne utječe stalno na vaše spavanje, jer je to fiziološka potreba kao i svaka druga. Osim toga, alkohol utječe na kvalitetu sna, pa ako i idete spavati u normalno doba, ukoliko to činite pijani nećete se baš dobro odmoriti.

Ocjene vam pate

Uz fakulteteske obveze održavanje društvenog života može biti težak zadatak. Ukoliko vas više brine što ćete obući za izlazak nego to kako ćete spremiti ispit, moguće je da imate problem. Znamo da je izlazak uzbudljiviji od seminara koji morate napraviti, no probajte se prisjetiti važnosti svoje akademske karijere. Možda da preskočite sljedeći izlazak ako vam slijedi neki važan rok?

Izdvojeni članak

Ili ja imam loš društveni život ili ljudi previše partijaju

Promjene raspoloženja

Promjene u životnom stilu mogle bi negativno utjecati na vaše raspoloženje i općenito na to kako se nosite sa svakodnevnim stvarima. Kada počnete previše tulumariti možete se činiti depresivnijima ili tjeskobnijima nego inače. To će utjecati na vašu motivaciju kod učenja, što će utjecati na vaš uspjeh, i naposlijetku zadovoljstvo samima sobom.

Konflikti s prijateljima i cimerima

Ukoliko pri svakom partiju izgubite kontrolu, a vaši cimer i prijatelji moraju brinuti za vas i prostor koji vas okružuje, to lako može izazvati konflikte i razmirice. Razmislite o tome jeste li možda vi nekad krivi za takve stvari.

Izdvojeni članak

Pjesme koje se vrte na svakom tulumu

Konflikti s roditeljima

Što manje vremena posvjećujete roditeljima i obitelj, zbog izlazaka, to ćete se više s njima prepirati oko važnosti familijarnog vida života. Oni bi se mogli osjećati zapostavljenima, zbog čega će kad – tad doći do svađe i optuživanja.

Oslanjate se na alkohol

Opijanje je postalo toliko integrirano u iskustvo studiranja da je postalo malo teže razabrati društveno opijanje od ovisnosti o alkoholu. Znakovi koji pokazuju da možda razvijate ovisnost jesu želja za alkoholom tijekom dana, konstantno razmišljanje o njemu ili nemogućnost izlaska ukoliko ne pijete.

Izdvojeni članak

Evo kako organizirati tulum za pamćenje

Često se razbolite

Kada vaše zabavljanje izmakne kontrolu, vaše fizičko zdravlje može patiti. Ukoliko ne spavate dovoljno ili ne jedete dovoljno nutritivne hrane, vaš imunološki sustav neće biti baš učinkovit kako bi trebao. Samo nedostatak sna i stres mogu utjecati na zdravlje, a kamoli tulumarenje uz ta dva faktora.

Gubitak sjećanja

Nema ništa gore od nemogućnosti prisjećanja što ste radili prethodne večeri. Kada se suočite s gubitkom sjećanja, vaša memorija i kontrola su na niskim granama, što je prilično zastrašujuće. Konzumiranje velike količine alkohola u kratkom periodu je uzrok ovom fenomenu, a vodi do lošeg fizičkog zdravlja, problemima s jetrom i još gorih posljedica. Ukoliko vam se često događa gubitak filma to je definitivni znak da je vaše tulumarenje izmaklo kontroli.