Pretraga

Veleučilišta

Veleučilište u Šibeniku

Veleučilište u Šibeniku je javna visokoškolska ustanova osnovana 2006. godine Uredbom Vlade Republike Hrvatske.  Od tada više od 3000 naših diplomanata uspješno participira na tržištu rada.

Danas Veleučilište uspješno provodi četiri preddiplomska stručna studija:

te dva specijalistička diplomska stručna studija:

veleučilište u šibeniku

Foto: Veleučilište u Šibeniku

Moderni studijski programi okrenuti tržištu rada

Veleučilište je nedavno pokrenulo dva nova studijska programa  – Turistički menadžment i Poslovnu informatiku, čime je odgovorilo na povećanu potražnju tržišta rada za turističkim i IT kadrom. Istovremeno, studij Prometa, jedini takve vrste u Dalmacije, u potpunosti je moderniziran, kao i Upravni studij na kojem se većina nastave izvodi u popodnevnim terminima u turnusima (dva tjedna se slušaju predavanja samo iz jednog predmeta te nakon toga slijedi ispit) čime se studentima, pogotovo onima zaposlenima jamči dodatna fleksibilnost studiranja.

Da je odabir studiranja na Veleučilištu u Šibeniku pametno ulaganje u budućnost potvrđuje i činjenica da je zapošljivost naših studenata po završetku studija veća od 85%.

Visoki standard studentskog života

Krajem 2020. završena je rekonstrukcija i nadogradnje postojeće zgrade Veleučilišta čime su osigurani najmoderniji prostori za studiranje u Hrvatskoj. Pored novih predavaonica studentima je tako od ove godine na raspolaganju i suvremena knjižnica, čitaonica, chill-out zona. Mislilo se i na osobe s invaliditetom te je prošle godine ugrađen lift koji povezuje svih pet etaža Veleučilišta. Također, na udaljenosti od samo 200 metara od Veleučilišta nalazi se i studentski restoran (menza). Do početka akademske godine 2022./2023. biti će završena i izgradnja novog studentskog doma „Palacin“, kapaciteta 330 kreveta. Studentski dom, vrijedan 90 milijuna kuna, okružen zelenilom i s nezaboravnim pogledom na more, nalazi se svega 10-ak minuta hoda od zgrade Veleučilišta.

Šibenik – mediteranski grad po mjeri studenta

Poseban šarm studiranju u najstarijem autohtonom hrvatskom gradu daje opušteni mediteranski stil života. Grad tvrđava i glazbenih festivala nalazi se u neposrednom okruženju dvaju nacionalnih parkova – Krke i Kornata koji, zajedno s toplom mediteranskom klimom i kristalno čistim morem, daju studiranju jednu sasvim novu dimenziju. Posebna pažnja se posvećuje izvannastavnim aktivnostim studenata pa se tako tijekom cijele godine organiziraju studentske večeri, pub kvizovi, stand up komedije, termini za nogomet i košarku, izleti u prirodu te studentima uvijek najzanimljivija – putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu.

Važno je napomenuti da su troškovi života u Šibeniku idealni za prosječni studentski budžet, a dodatnu priliku za povećanje budžeta predstavlja mogućnost rada preko student servisa u brojnim poduzećima i ustanovama koje se bave turizmom i drugim gospodarskim djelatnostima u Šibensko-kninskoj županiji.

veleučilište u šibeniku

Tvrđava Barone | Foto: Veleučilište u Šibeniku

Mogućnost upisa na preddiplomske stručne studije Veleučilišta u Šibeniku imaju kandidati koji su završili četverogodišnju srednju školu u Hrvatskoj i položili državnu maturu. Mogućnost upisa imaju i kandidati koji su završili srednjoškolsko obrazovanje prije školske godine 2009./2010., kao i kandidati koji su završili srednjoškolsko obrazovanje izvan Republike Hrvatske. Prijave se vrše putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilista (NlSpVU).

Sve informacije o mogućnostima studiranja, prijavi i upisu na Veleučilište u Šibeniku mogu se dobiti kod prodekanice za nastavu Ivane Beljo na e-mail: [email protected] , kao i  na sljedećoj poveznici: http://www.vus.hr/?stranice=upisi&id=19

Jedna od naj značajnih karakteristika studijskih programa Veleučilišta je čak 450 sati stručne prakse koje Veleučilište osigurava svakom studentu kroz ugovore s partnerskim organizacijama iz javnog i privatnog sektora. Na taj način studenti osim teorijskih odmah stječu i praktična znanja koja im olakšavaju ulazak na tržište rada. Osim toga, studentima se kroz ERASMUS+ program omogućava da uz financijsku potporu (720 EUR mjesečno, bespovratno) obave stručnu praksu u inozemstvu u trajanju od najmanje dva, a najviše 12 mjeseci.

Veleučilište kroz ERASMUS+ i CEEPUS programe omogućuje svojim studentima da dio svog studiranja uz financijsku potporu provedu u inozemstvu na preko 40 međunarodnih visokoobrazovnih ustanova s kojima Veleučilište ima sklopljene ugovore. Osim toga, studentima se kroz ERASMUS+ program omogućava da uz financijsku potporu obave stručnu praksu u inozemstvu u trajanju od najmanje dva, a najviše 12 mjeseci. Za studiranje i stručnu praksu u inozemstvu studenti imaju pravo na financijsku potporu od 720 EUR mjesečno.

Izračun bodova za upis na fakultet na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
veleučilište u šibeniku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap