Pretraga

5 stvarno dobrih razloga zašto se trebaš prijaviti na Ideju godine

A- A+

Trenutno traju rane prijave za naše natjecanje Ideja godine u kojem tražimo najbolju srednjoškolsku poslovnu ideju. Ovo će biti osmo izdanje natjecanja, a s obzirom na dosadašnja iskustva možemo očekivati jake ekipe i veliku konkurenciju. Ok, shvaćaš da tražimo poslovnu ideju, ali zašto se baš ti trebaš prijaviti? Evo pet stvarno dobrih razloga zašto!

Ideja godine natjecanje je za srednjoškolce koji žele poduzeti svoj prvi poduzetnički korak. Ovo nije tipično natjecanje gdje postoji jasna špranca za pobjedu, već od natjecatelja tražimo da nam predstave svoj poslovni plan, a u njemu tražimo inovativnost, kreativnost, ali i dobre prezentacijske vještine.

Na natjecanje se mogu prijaviti srednjoškolci samostalno ili u timovima do tri člana, mogu i ne moraju imati nekog profesora za mentora, a prijavljuju se svojim poslovnim planom. Kako ga napisati možeš saznati ovdje. Jedini uvjet je da ideja mora sadržavati primjenu neke od novih tehnologija, ti biraš koju.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako su izgledala izlaganja pobjednika svih izdanja natjecanja Ideja godine

Rane prijave trajat će do 12. ožujka, a sve prijave do tad poslane imaju priliku za recenziju i popravak. Ideje ćemo primati do 26. ožujka, a deset najboljih prijavljenih timova ćemo objaviti 29. ožujka. Finale natjecanja će se održati 2. travnja u prostorima Effectusa – Studij financije i pravo, a dan nakon, 3. travnja, svi finalisti odlaze u obilazak naših partnerskih tvrtki gdje će moći vidjeti kako izgleda ostvarivanje neke ideje.

A popis razloga zašto se baš ti trebaš prijaviti na Ideju godine je:

1. Tri najbolje ideje šaljemo u Bruxelles

Po prvi puta nagrađujemo natjecatelje koji osvoje prva tri mjesta, i to zahvaljujući našem srebrnom partneru Europska komisija – predstavništvo u Hrvatskoj. U Bruxellesu će naši natjecatelji imati priliku posjetiti i središte Europske komisije.

2. Pobjednici Ideje godine dobivaju godinu dana mentorstva i priliku za razvoj ideje

Zahvaljujući našem dugogodišnjem partneru Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER, pobjednik natjecanja, ako to odluči, može besplatno koristiti ZICER-ov inkubator u Zagrebu za razvoj svoje ideje. Osim prostora, ZICER-ova ekipa rado će mentorirati rad i pomoći gdje god zapneš.

3. Prva prilika da pokreneš biznis sa svojim frendovima/icama

Ideja godine natjecanje je namijenjeno srednjoškolcima i kao takvo im pruža prvu priliku za pokretanje vlastitog biznisa. Ako misliš da ti i tvoji prijatelji možete svijetu ponuditi nešto što nitko ne može, pretočite svoju ideju na papir, točnije, u poslovni plan, i prijavite se! Ništa vas ne košta, a možete jako puno toga dobiti!

4. Dobar provod u Zagrebu

Izdvojeni članak

[Ideja godine ’20] Mateju Pleškovu Ideja godine bila je vjetar u leđa: Nakon srednje škole otvorio je svoju tvrtku

Kako smo već rekli, finalno natjecanje će se održati 2. travnja gdje će finalisti svoje ideje prezentirati pred stručnim žirijem. Drugog dana finala, 3. travnja, svi finalisti odlaze u obilazak partnerskih tvrtki. Za sve natjecatelje koji nisu iz Zagreba, osiguran je smještaj s doručkom u HI Croatia hostelu. Večer nakon finala organizirana je večera i druženje s redakcijom portala srednja.hr, a na sve lokacije na koje ćeš ići vozit će te Uber.

5. Najbolja prilika da svoje prve poduzetničke korake napraviš pred timom stručnjaka s godinama iskustva

Oni koji završe u finalu, svoje ideje će morati prezentirati pred stručnim žirijem. U sedam minuta, koliko je maksimalno dopušteno vrijeme za izlaganje, morat ćeš što jednostavnije, a ipak jasno i precizno, objasniti što je tvoja ideja, kako je misliš ostvariti i što sve planiraš poduzeti. Tvoju ideju će stručni žiri, kojeg će činiti predstavnici naših partnera na projektu, prokomentirati, dati konstruktivnu kritiku ili čak usmjeriti gdje misle da je potrebno. Komentar od ljudi na tim pozicijama, u ovim godinama ti može jako puno značiti, a povezivanje s njima te može daleko plasirati.

Sve što trebaš znati o Ideji godine, možeš pronaći ovdje. Kako bi o svemu bio obaviješten na vrijeme, najbolje je da zapratiš našu stranicu na Facebooku.

_____________________________________________________________________________________

Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a zlatni partner projekta je Effectus – Studij financija i prava. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i Europska komisija – predstavništvo u Hrvatskoj. Pokrovitelji projekta su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanjeZagrebački inovacijski centar – ZICER, IN2, HI Croatia hosteli, UBER te Print Studio. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook stranici Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila idejagodine@srednja.hr.

5 stvarno dobrih razloga zašto se trebaš prijaviti na Ideju godine
Share via
Copy link
Powered by Social Snap