Pretraga

Ovo je 10 najboljih timova na natjecanju Ideja godine 2020.

A- A+

Ideja godine je srednjoškolsko natjecanje koje organiziramo osmu godinu za redom, a u kojem tražimo najbolju poslovnu ideju. Iako smo zbog pandemije koronavirusa morali odgoditi natjecanje, pronašli smo način kako ipak održati natjecanje. Finale natjecanja ćemo održati online, a odabrali smo 10 timova koji su se sa svojim idejama istaknuli! Ovo su njihovi projekti!

Ideja godine je srednjoškolsko poduzetničko natjecanje u kojem tražimo najbolji poslovni projekt!

 

 

 

I ove godine organiziramo natjecanje Ideja godine, u kojem tražimo najbolji srednjoškolski poslovni projekt! Zbog pandemije koronavirusa morali smo natjecanje malo izmijeniti, ali koncept je ostao isti – odabrali smo 10 timova koji upadaju u finale! Svake godine do sada finale natjecanja održavali smo u prostorijama zlatnog partnera Effectus – Studij financije i pravo, no ove godine sve smo preselili u online svijet!

Timovi koji su uspjeli ući u drugi dio natjecanja, dobili su/dobit će pitanja žirija o njihovim projektima. Kao i u dosadašnjim izdanjima natjecanja Ideja godine, natjecatelji moraju dodatno predstaviti svoje ideje žiriju i uvjeriti ih zašto je baš njihova ideja najbolja ove godine. Svi timovi koji su ušli u finale imaju vremena do 15. lipnja u 23:59 za usavršavanje svojih radova.

Izdvojeni članak

[Ideja godine ’20] Često postavljana pitanja

A u finale Ideje godine ušli su:

1. tim re-book; Srednja škola Mate Blažine Labin; Petar Dundara, Martin Šverko; mentorica Majda Milevoj Klapčić
2. INFO-KA; Toni Bogović, Stella Polović, Bruno Jurković; mentorica Biserka Marčinko
3. INDIVIDOM; Gimnazija Velika Gorica; Karla Barić, Alma Beriša, Klara Zima; mentorica Kristina Lučić
4. Jabolko; Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci; Mihael Klarić, Jelena Kecur, Matej Matorić; mentorica Ivana Mlinarić Vrus
5. Qullix; Elektrotehnička i prometna škola Osijek; Ramal Salha; mentor Ivan Marušić
6. Emix redizajn; Obrtnička škola Požega; Ema Brkić, Mateja Raljević; mentorica Vera Tomić-Žager
7. DoTa; Srednja škola Zlatar; Doris Labaš i Patricia Golubović; mentorica Ljiljana Varga
8. Trio fantastico; Srednja škola Ludbreg; Lucija Ivanuša,Erik Kelin i Goran Kranjčec; mentor Željko Posavec
9. Eco-explorer; Elektrostrojarska škola Varaždin; David Copak; mentorica Željka Kezele
10. Luxalea; Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka; Borna Massari

Stručni žiri će pregledati sve odgovore na pitanja te donijeti odluku o konačnom rasporedu, odnosno pobjednicima natjecanja. Konačnu odluku žirija ćemo objaviti 18. lipnja uz video komentare članova žirija o prijavljenim radovima i pobjednicima.

Čestitamo svima koji su se uspjeli plasirati u finale natjecanja Ideja godine!

Ove godine nagradu mogu osvojiti prva tri tima, a to je putovanje u Bruxelles koje poklanja Europska komisija – predstavništvo u Hrvatskoj! Ipak, budući da je situacija oko pandemije nepredvidiva te se ne može znati hoće li putovanja u druge države biti dozvoljena, za sad ne znamo hoće li se i kada putovanje održati. Sve informacije o tome ćemo objaviti čim dobijemo nove informacije.

Sve o natjecanju Ideja godine možete saznati ovdje.

______________________________________________________________________________

Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a zlatni partner projekta je Effectus – Studij financija i prava. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i Europska komisija – predstavništvo u Hrvatskoj. Pokrovitelji projekta su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanjeZagrebački inovacijski centar – ZICER, IN2, HI Croatia hosteli, UBER te Print Studio. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook stranici Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila idejagodine@srednja.hr.

Ovo je 10 najboljih timova na natjecanju Ideja godine 2020.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap