Pretraga

Finalisti Ideje godine saznali kako startup pretvoriti u posao te kako funkcionira IT tvrtka s 500 zaposlenih

A- A+

I četvrtu godinu za redom poslovni projekt za srednjoškolce Ideja godine, sastojao se od dvodnevnog programa. Tako su nakon jučerašnje završnice u kojoj je pobjedu odnio duo iz Splita, danas svi sudionici završnice sa svojim mentorima, imali priliku posjetiti tvrtku IN2 te Zagrebački inovacijski centar.

U IN2, koji je inače partner projekta Ideja godine, imali su se priliku upoznati s funkcioniranjem svih sektora najveće hrvatske softverske grupacije (od prošle godine u sastavu kanadskog tehnološkog diva Constellation Softwarea) koja broji oko 500-injak zaposlenih u Hrvatskoj te pet zemalja regije.

U drugom dijelu edukativnog obilaska, srednjoškolci su se mogli uputiti u funkcioniranje nekolicine startup tvrtki, koje djeluju unutar Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER).

ZICER je i prijatelj projekta Ideja godine te će kao takav pružiti svim finalistima pružiti besplatnu mentorsku i edukacijsku podršku, a onima koji se odluče za ulazak u poduzetništvo i mogućnost ulaska u ZICER-ov program inkubacije.

Najzanimljivije detalje ovog obilaskamožete pogledati u bogatoj fotogaleriji.

Genijalci iz Splita osmislili pametne spremnike za otpad i pobijedili na Ideji godine 2019.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap