Pretraga

[Ideja godine ’19] Zaprimili smo 27 odličnih prijava, ali još uvijek imate priliku plasirati se u finale

A- A+

Ideja godine srednjoškolsko je natjecanje poslovnih ideja. Prijaviti se mogu svi srednjoškolci pojedinačno ili u timova do tri člana, a svaka prijavljena ideja može imati jednog srednjoškolskog profesora za mentora. Rane prijave su završile, a do sad smo zaprimili 27 odličnih ideja. Prijavljeni do sad će imati priliku dobiti recenziju na svoj projekt. No, još uvijek imate priliku pobjediti jer do 24. travnja traju finalne prijave!

Ideja godine 2019.

Kada smo pokretali Ideju godine prije sedam godina željeli smo mladima od 15 do 19 godina dati priliku za ostvarivanje svojih poduzetničkih ideja. Do sad su kroz naše natjecanje prošli perspektivni mladi ljudi kojima je sudjelovanje daje potreban vjetar u leđa za daljnje ostvarivanje svoje ideje, ali i stvaranja karijere u poduzetničkom smjeru.

I ove godine, pod sloganom ‘Novim tehnologijama do poslovnog uspjeha’ tražimo najbolju Ideju godine, a kako stvari za sada stoje, sigurni smo da pred nama slijedi izazovan posao. Naime, do 12. travnja, do kada su trajale rane prijave, zaprimili smo 27 prijava na natjecanje, čime bilježimo 2019. kao najplodonosniju godinu otkako organiziramo Ideju godine.

Izdvojeni članak

[Ideja godine ’19] Hrvojka Kutle iz IN2 grupe: ‘Potičemo kreativnost, inovativnost i razmišljanje izvan kutije’

Svi koji su se prijavili do 12. travnja dobit će recenziju i priliku za poboljšanje projekta. Vremena za prijave još uvijek ima, jer finalne prijave traju do 24. travnja. Ideje koje do tada primimo neće dobiti recenziju, ali ulaze u izbor za deset najboljih ideja koje se plasiraju u finale Ideje godine. Ono će se održati 2. svibnja u prostorijama Effectusa, kada će finalisti svoje ideje predstaviti stručnom žiriju sastavljenim od stručnjaka iz različitih područja.

Stručni žiri čine predstavnici partnera na projektu, a to su Effectus – studij financije i prava, tvrtka IN2, Hrvatska zajednica županija i ZICER – Zagrebački inovacijski centar. Svaki tim imat će deset minuta za prezentaciju svojeg projekta, a nakon toga članovi žirija će postavljati pitanja. Žiri ocjenjuje poslovni plan, inovativnost i kreativnost projekta te prezentaciju. Ideja s najvišom ocjenom pobjeđuje.

Tim koji pobjedi na Ideji godine dobiva putovanje na neku od europskih destinacija i priliku za ostvarivanje svoje ideje kroz mentorstvo i besplatno korištenje prostora za rad na ideji.

Više informacija o projektu možete dobiti na ovom linku.

Pokrenite se i iskoristite priliku, možda baš vi imate Ideju godine!

__________________________________________________________________

Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a glavni partner projekt je Effectus – Studij financija i prava. Srebrni partneri projekta su IN2 i Hrvatska zajednica županija, a prijatelj projekta Zicer. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook pageu Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila [email protected]