Pretraga

[Ideja godine ’21] Upoznajte žiri koji odlučuje o srednjoškolskoj Ideji godine

A- A+

Kandidati koji su prethodnih godina sudjelovali na Ideji godine otprilike su nam ovako opisali svoja iskustva: malo stresa, puno zabave. Iskustvo im je ostalo upečatljivo u sjećanju i korisno u kasnijem životu, što dijelom mogu zahvaliti i stručnom žiriju. Svake godine okupimo žiri koji osim što odlučuje o pobjedniku, nastoji prenijeti svoje bogato poslovno iskustvo mladima. Ova godina nije iznimka.

stručni žiri Ideje godine

Ideja godine okupila je žiri koji osim što odlučuje o pobjedniku, nastoji prenijeti svoje bogato poslovno iskustvo mladima | Foto: srednja.hr

Hrvatski srednjoškolci su još jednom dokazali da mladi ljudi mogu i žele razmišljati poduzetnički. Ideja godine zaprimila je 80 prijava, a prije nekoliko dana smo predstavili deset konačnih finalista. Posljednji krug natjecanja se održava 29. travnja putem Zoom-a gdje će natjecatelji predstaviti svoje ideje stručnom žiriju. Informacije o finalu pronađite na Facebook događaju.

Stručni žiri čine, osim pokretača natjecanja, partneri i pokrovitelji Ideje godine koji su i sami poduzetnici s bogatim iskustvom. Njihova je zadaća svim kandidatima pomoći izbrusiti poslovnu ideju s kojom su se prijavili, dati im korisnu povratnu informaciju i, naravno, odabrati pobjednika. Tko sve sjedi u ovogodišnjem žiriju?

Izdvojeni članak
finale ideja godine

[Ideja godine ’21] Objavljujemo 10 najboljih srednjoškolskih ideja iz cijele zemlje

Aljoša Šestanović, EFFECTUS poduzetnički studiji – visoko učilište

Aljoša Šestanović doktorirao je u polju ekonomije, grana financije, što znači da je stručnjak za sva financijska pitanja koja vam mogu pasti na um. Osim što je nositelj i izvođač kolegija iz područja računovostva i financija na Effectusu, stručnjak je i savjetnih za investicije, broker, autor stručnih i znanstvenih članaka iz područja bankarstva i financija. U razgovoru kojeg smo nedavno objavili rekao nam je da od prijava na natjecanje očekuje pokažu da znaju razmišljati o poslovnoj ideji kroz brojke (iznos investicije, financiranje investicije, tržišni potencijal, prihodi, troškovi, dobit, itd.).

Iva Pintauer Šmit, Hrvatska zajednica županija

Iva Pintauer Šmit je diplomirana novinarka s usmjerenjima Odnosi s javnošću i Politička komunikacija. Radi kao savjetnica za odnose s javnošću unutar Hrvatske zajednice županija, a posljednjih godinu dana se intenzivno bavi međunarodnom suradnjom, posebice unutar Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe. Koautorica je priručnika “Komunikacija od A do Uprava” o komuniciranju u javnom i neprofitnom sektoru.

Marijana Šarolić Robić, medijska platforma Poduzetnik

Zašto Marijanu Šarolić Robić neslužbeno zovu “dobrim duhom” svakog projekta u koji se uključi? Svojim pravnim iskustvom i stručnošću već 18 godina pomaže trgovačkim društvima poslovati, više od osam godina mentorira mnoge startup projekte, posebno u IT sektoru, a i predsjednica je udruge PWNM Croatia/PWN Zagreb. Ne manje važno, stalna je kolumnistica Časopisa Poduzetnik.

Vlatka Kamenić Jagodić, Končar

Vlatka Kamenić Jagodić je marketinška stručnjakinja s iskustvom na domaćim i inozemnim tržištima. Odgovorna je za jačanja brenda Končara te učvršćivanja pozicije pouzdanog i respektabilnog partnera na tržištima diljem svijeta, što smatra velikim izazovom, ali i prilikom za stjecanje novih znanja i daljnjeg usavršavanja.

Frane Šesnić, Zagrebački inovacijski centar – ZICER

Frane Šesnić direktor je ZICER-a gdje upravlja programima rizičnog financiranja, akceleracije timova i inkubacije tvrtki koje razvijaju inovativne proizvode visoke tehnologije za globalno tržište. Sudjeluje u inicijativama i aktivnostima usmjerenim prema poticanju i razvoju poduzetništva i jačanju konkurentnosti. Inicijator je predakceleracijskog programa Startup Factory koji je do sada uspješno prošlo 75 timova fokusiranih na razvoj visokotehnoloških proizvoda. Predsjednik je ESIL-a. Član je upravnog odbora Klastera konkurentnosti ICT industrije, raznih radnih tijela poput Smart City Zagreb, Zagreb inovativan grad i Gospodarskog vijeća HGK.

Marko Matijević, srednja.hr

Prije deset godina, kad je bio na četvrtoj godini faksa, Marko Matijević je odlučio pokrenuti portal srednja.hr. Danas uz njega vodi još dva portala (mirovina.hr i bauštela.hr), a i radi na razvoju novog alata za učenje kvizovi.srednja.hr. Pokrenuo je natjecanje Ideja godine kako bi potaknuo mlade ljude da se odluče napraviti taj jedan korak – otići u poduzetničke vode.

___________________________________________________________________________

Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a zlatni partner projekta je EFFECTUS poduzetnički studiji – visoko učilište. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija, Medijska platforma Poduzetnik Končar. Pokrovitelji projekta su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanje te Zagrebački inovacijski centar – ZICER. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook stranici Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila idejagodine@srednja.hr.

Ako želiš redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplati se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca u nastavku.

[Ideja godine ’21] Upoznajte žiri koji odlučuje o srednjoškolskoj Ideji godine
Share via
Copy link
Powered by Social Snap