Pretraga

Ideja godine će se održati online: Donosimo nove datume i upute za prijave

A- A+

Ideja godine poduzetničko je natjecanje za srednjoškolce koje ove godine organiziramo po osmi put. Ove godine nam se pandemija koronavirusa ispriječila na put te nas spriječila u organizaciji natjecanja kao do sada, no ne odustajemo! Natjecanje ćemo održati online – donosimo nove datume i nova pravila!

Natjecanje Ideja godine će se održati, ali u online verziji! Kako nismo u mogućnosti održati natjecanje kao što smo to sad činili s velikim finalem u Zagrebu za deset najboljih timova, malo smo promijenili koncept odabira pobjednika.

Produžujemo finalni rok za prijave radova, i to do 5. lipnja. Svi radovi koji do tad budu poslani na idejagodine@srednja.hr će biti uzeti u obzir za prvi krug natjecanja, uključujući i one koji su do sad već poslani.

Deset najboljih radova ćemo objaviti 8. lipnja, a upravo oni ulaze u drugi krug natjecanja, odnosno u finale. Svih deset radova dobit će pitanja žirija o njihovom projektu, na koja natjecatelji moraju opsežno odgovoriti ako žele doći do pobjede. Rok za predaju odgovora na pitanja žirija će biti 15. lipnja.

Izdvojeni članak

[Ideja godine ’20] Često postavljana pitanja

Nakon toga, žiri će pregledati sve odgovore na pitanja te donijeti odluku o konačnom rasporedu. Konačnu odluku žirija ćemo objaviti 18. lipnja uz video komentare članova žirija o prijavljenim radovima i pobjednicima.

Što se tiče nagrade za prva tri mjesta, odnosno putovanja u Bruxelles koje poklanja Europska komisija – predstavništvo u Hrvatskoj, ono još uvijek stoji. Ipak, budući da je situacija oko pandemije nepredvidiva te se ne može znati hoće li putovanja u druge države biti dozvoljena, za sad ne znamo hoće li se i kada putovanje održati. Sve informacije o tome ćemo objaviti čim dobijemo nove informacije.

Važni datumi

5. lipnja do 23:59h – finalne prijave radova

8. lipnja – objava finalista i slanje dodatnih pitanja žirija

15. lipnja do 23:59h – rok za predaju odgovora na pitanja žirija

18. lipnja – proglašenje pobjednika

Dodatni savjeti za slanje radova

Izdvojeni članak

Pogledajte kako su izgledala izlaganja pobjednika svih izdanja natjecanja Ideja godine

Već smo primili dosta radova i primjećujemo da postoje određene stvari u poslovnom planu koje su izazovne za natjecatelje. Stoga smo odlučili pomoći svima koji će se prijavljivati i ukazati na greške koje treba izbjegavati.

  • U uvodnom dijelu prijave potrebno je vrlo jasno odgovoriti na najbitnija pitanja o projektu – kako funkcionira i za koga je namijenjen. To je prvo što žiri vidi i to je prvi dojam kojeg će žiri imati o vašem projektu. Stoga se potrudite da bude što bolje! (dodatni vizualni prikaz je itekako poželjan)
  • U tablici troškova pokušajte biti što precizniji. Izbjegavajte pisanje nekih općenitih stavaka iz kojih se ne može razlučiti o kakvim se troškovima radi. Istražite i procijenite koliko će pojedine stavke vašeg projekta koštati te ih sve napišite.
  • Opišite tehnologiju koju koristite u vašem projektu. Jasno naglasite radi li se o softwareu koji već postoji, hoćete li ga preraditi ili ćete sami osmisliti cijeli software. Napišite što detaljnije kako bi žiriju bilo jasno o čemu se točno radi.
  • Istražite konkurenciju! Često natjecatelji imaju dojam da je njihova ideja unikatna, ali zapravo u većini slučajeva već postoje razne tvrtke koje se bave sličnim rješenjima diljem svijeta. To nije ništa loše, nego prilika da naučite što drugi rade dobro, a gdje vi vidite priliku poboljšati postojeće proizvode.

Što je natjecanje Ideja godine, kako sudjelovati i kako napisati projekt, možete saznati ovdje.

______________________________________________________________________________

Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a zlatni partner projekta je Effectus – Studij financija i prava. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i Europska komisija – predstavništvo u Hrvatskoj. Pokrovitelji projekta su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanjeZagrebački inovacijski centar – ZICER, IN2, HI Croatia hosteli, UBER te Print Studio. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook stranici Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila idejagodine@srednja.hr.

Ideja godine će se održati online: Donosimo nove datume i upute za prijave
Share via
Copy link
Powered by Social Snap