Pretraga

Na Ideji godine predstavile pametne maskice za pametne telefone

A- A+

Na ovogodišnjoj trećoj po redu Ideji godine svoj su projekt predstavile i tri djevojke iz Druge ekonomske škole Zagreb Viva Čuljak, Diana Krndija i Petra Laljak okupljene u timu znakovitog imena New Vision. Pod vodstvom mentorice Ljiljane Šandrk osmislile su revolucionarne maskice za mobilne uređaje. Kakve i po čemu se razlikuju od ovih što vidimo svaki dan – saznajte u razgovoru.

Viva Čuljak, Diana Krndija i Petra Laljak i mentorica Ljiljana Šandrk

Druga ekonomska škola Zagreb od samog je početka dio projekta Ideja godine – ovo im je treća godina sudjelovanja. Mentorica Ljiljana Šandrk nam je otkrila da im je prva godina sudjelovanja bila urnebesna jer je bio prvi put pa nisu znali što očekivati.

Druga godina je bila lakša jer im je već sve bilo poznato, a ovo sada im je već normalno i nema straha u timu.
Na ideju su došle same, a razvile su je nakon nekoliko sati brainstorminga, kažu djevojke. Mentorica ističe da ih je u tome samo usmjeravala i vodila jer su djevojke jako sposobne.

Maskice za mobitel koje mijenjaju izgled

Na ideju su došle razmišljaljući o tome da puno ljudi koristi pametne telefone, a velika se važnost pridaje upravo estetskom izgledu mobitela. Iz tog su razloga zaključile da je upravo u taj segment važno investirati.

– U maskice bi se ugrađivale bluetooth i WiFi kartice s kojih bi se onda slike s mobitela prenosile na maskicu, odnosno izmjenjivale bi se slike preko displaya. Dakle, naše bi se maskice razlikovale od konkurentskih po tome što bi one spajanjem na pametne telefone bežičnim putem mogle promijeniti svoj grafički dizajn, objasnila je članica tima Petra Laljak.

Maskice bi bile rađene od materijala koji se ne bi oštetio prilikom pada mobitela, a imale bi i dvogodišnje jamstvo. Osobni odabir pozadine te kvaliteta osnovne su prednosti njihovog proizvoda. Smatraju da je njihova maskica prvenstveno namijenjena mladim osobama i osobama srednjih godina, a cijena bi bila iznosila 200 kuna po maskici. Proizvod bi bio i ekološki prihvatljiv, u svojoj su prezentaciji istaknule djevojke.

Pet prijavljenih timova na Ideju godine

– Ime našeg tima je New Vision, a slogan nam je nova generacija sa stilom. svakodnevno vidimo da se razvijaju nove tehnologije i proizvodi pa nam je to bila misao vodilja kada smo birali ime, rekla je Diana.

Sudjelovanje u Ideji godine za njih je posebno iskustvo.

U Drugoj ekonomskoj školi Zagreb veliki je interes učenika za ovaj projekt. Prve je godine mentorica ekipu sama izabrala, a godinu dana poslije učenici su prepoznali važnost sudjelovanja u Ideji godine te je bilo čak pet timova učenika.

– Predivno je raditi s mladim ljudima koji hoće i koji znaju, žele nešto novo naučiti, ići dalje. To je ono što me vodi i ne bih bila toliko godina u nastavi da to nije tako. Ove smo godine imali jedan tim, ali vrijedan, zaključila je mentorica.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap