Pretraga

Natural d.o.o.: ‘Projekt nas je dokrajčio’

A- A+

Maturanti iz Ekonomske škole Vukovar prijavili su se na Ideju godine s projektom Natural d.o.o., još jednom idejom koja je nastala prvenstveno razmišljajući o očuvanju zdravlja. Aleksandar, Dušan i Duško predstavili su proizvodnju i prodaju higijenskih preparata u kojima ne bi bilo kemikalija. Budući da je jedan od članova tima alergičan na brojne sapune ili kreme, upravo je to bio razlog zbog kojeg su se odlučili na projekt ovog tipa te se plasirali u finale Ideje godine.

U završnici Ideje godine mjesto je izborio i tim Natural d.o.o. iz Ekonomske škole Vukovar. Aleksandar Đurić, Dušan Ristić i Duško Roknić odlučili su izbaciti štetne kemikalije iz higijenskih sredstava pa su, uz mentorstvo profesorice Mire Panić, izradili projekt kojim bi proizvodili i prodavali prirodne sapune, sredstva za čišćenje te kreme za njegu lica i tijela.

Izdvojeni članak

Varaždinski iBee: Mobilna aplikacija koja olakšava učenje srednjoškolcimaIzdvojeni članak

Croatian Beaches: Varaždinke koje će aplikacijom unijeti revoluciju u hrvatski turizam

Dušanova alergija je zaslužna za ideju

Zdravstveni problemi Dušana Ristića su bili razlog zašto se tim odlučio za projekt kojim bi proizvodili i prodavali higijenska sredstva, kako su naveli u poslovnom planu, bez ‘lažnog sjaja’. Dušan je, naime, alergičan na brojne sapune, kreme i sredstva za čišćenje pa je glavni cilj tima potpuno izbaciti kemiju iz navedenih proizvoda.

– Polažemo sve nade u to da će naš projekt jednog dana postati nešto od čega ćemo dobro zarađivati, izjavio je voditelj projekta Aleksandar. Nadodao je kako su za mentoricu izabrali profesoricu Miru Panić jer im onda predaje Vježbeništvo tvrtke pa im je bila najpogodnija. Pomogla im je u organizaciji te u tome da projekt uobliče kako bi ga što bolje predstavili.

‘Izgubili smo jako puno živaca’

Iako su članovi tima izjavili kako im sam projekt nije oduzimao previše vremena te im društveni život u tom periodu nije trpio, osjećali su određenu dozu nervoze. – U hodu smo imali sitnih problema zbog čega smo izgubili jako puno živaca. Mogu reći da smo se dokrajčili, istaknuo je Aleksandar.

Nadali su se pobjedi, no ipak nisu ušli među tri nagrađena tim. Za kraj su mladići rekli zaključili kako su nada i ambicija njihovi glavni aduti te da je to ono što njihov tim ima, a drugi nemaju. Prema njihovim riječima upravo su godine ono što im ide u prilog, jer su mlađi i poduzetniji te spremni na veći rizik.

Cijeli projekt je nastao u suradnji sa stručnim partnerima Visokim učilištem Algebra i Visokom školom Effectus. Završnicu možete pratiti i putem Facebooka, a kako se razvijao cijeli projekt možete pogledati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap