Pretraga

Otvorene prijave za V. izdanje Ideje godine – Poslovnog natjecanja za učenike

A- A+

Otvorene su prijave za jubilarno V. izdanje Ideje godine, srednjoškolskog poslovnog projekta u organizaciji portala srednja.hr. Slogan projekta je bio i ostao ‘Novim tehnologijama do poslovnog uspjeha’, a posebno će se honorirati ideje koje će promovirati koncept pametnih gradova. Veliko finale za 10 najboljih projekata bit će 4. svibnja, a glavna nagrada je studijsko putovanje u talijanski grad Bolognu.

Ideja godine je poslovno natjecanje za srednjoškolce, koje je drugačije od državnih natjecanja iz znanja, jer ne postoji jasna špranca za pobjedu. Tražimo vaše znanje, ali i inovativnost kroz osmišljavanje ideje, pisanje projekta i njegove prezentacije. Često postavljanja pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje.

Partneri projekta od prvog dana su Visoko učilište Algebra i Visoko učilište Effectus čiji profesori su ujedno i članovi žirija. Algebra će se kroz projekt brinuti o novim tehnologijama u vašim poslovnim idejama godine. Effectus je koncentriran na poslovni plan bez kojeg poslovni projekt ne može ni postojati.

Više o tehnologiji i poslovnom planu bit će poznato u narednim danima. Svaki dan objavljujemo jednu novost o projektu, a za početak vas pozivamo da razmislite o vašim poslovnim idejama. Tko će biti u vašem timu? Koji profesor vam može biti mentor? Gdje vidite prostor za stvaranje posla? U kojem poslovnom području želite otvoriti tvrtku i koje tehnologije ćete koristiti? Kada bi bio najbolji trenutak za otvaranje posla i marketinške aktivnosti? Kako ćete doći do novca za pokretanje projekta? Najbitnije pitanje je zašto? Zašto mislite da je vaša poslovna ideja potrebna na tržištu i zašto mislite da će je društvo prihvatiti?

Kada odgovorite na gore navedena pitanja, spremni ste za pisanje poslovnog plana koji će uskoro biti objavljen.

Učenici u timovima od maksimalno troje ljudi, uz moguću pomoć srednjoškolskog profesora mentora, prijavljuju svoje inovativne ideje putem maila idejagodine@srednja.hr. Oni koji prijave svoje ideje do kraja mjeseca dobit će priliku za popravak rada i recenziju jednog člana žirija, dok se finalne prijave primaju do 23. travnja. Nakon selekcije članova žirija, deset najboljih projekata dobit će poziv na finalno predstavljanje 4. svibnja u Zagrebu. Za sve finaliste izvan glavnog grada osigurano je noćenje, a dan poslije obilazak tvrtki koji su prijatelji projekta.

Važni datumi

  • 31. ožujka Završetak ranih prijava

  • 23. travnja Finalne prijave

  • 28. travnja Objava finalista

  • 4. svibanj Finale

  • 5. svibanj Posjet tvrtkama partnerima

_________________________________________________________________________

Partneri projekta Ideja godine su Visoko učilište Algebra i Visoko učilište Effectus. Pratite sve novosti na Facebook pageu Ideja godine, na stranici www.srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila idejagodine@srednja.hr

Otvorene prijave za V. izdanje Ideje godine – Poslovnog natjecanja za učenike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap