Pretraga

Uskoro istječe prvi rok za sve koji se žele prijaviti na Ideju godine i osvojiti 1.300 €

A- A+

Ideja godine je natjecanje koje traži najbolju poslovnu ideju učenika srednjih škola. Kako biste se prijavili, ideju morate pretočiti u poslovni plan. Svi koji to učine do roka koji istječe uskoro, 11. travnja, dobit će značajnu prednost nad konkurencijom – priliku da prijavu poprave po komentarima žirija.

ideja godine 2023

Ideja godine, poduzetničko natjecanje za srednjoškolce, uskoro zatvara rane prijave!

Srednjoškolci koji već sada žele napraviti svoje prve poduzetničke korake, mogu to učiniti na Ideji godine. Riječ je o natjecanju u osmišljavanju najbolje poslovne ideje koje se ove godine održava jedanaesti put, a organizira ga portal srednja.hr.

Na natjecanje se možete prijaviti sami ili u timu od najviše troje članova. Ne morate svi biti iz iste škole, ali morate biti srednjoškolci. Možete imati i mentora ili mentoricu, ali to nije obavezno. Mentori mogu biti samo nastavnici, a njihova je uloga da vam pomognu u prijavi i pripreme vas za finale.

Vaše ideje trebaju uključivati neku suvremenu tehnologiju. Budući da svi već znaju da samo ideja nije dovoljna, svoju poslovnu zamisao trebate uobličiti u poslovni plan. U tome ćemo vam, naravno, pomoći. Obrazac poslovnog plana sa svim uputama možete preuzeti ovdje. Na natjecanje se prijavljujete slanjem svog poslovnog plana putem ovog obrasca.

Što vas čeka u finalu?

Stručni žiri će vaše poslovne planove pregledati, a deset najboljih će pozvati u finale. Ono se održava uživo pa će tako svi finalisti, kao i njihovi mentori, osvojiti i noćenje u Zagrebu. Finale ćemo održati u prostoru partnera natjecanja, Effectus veleučilišta.

Pobjedniku ili pobjednicima, o kojima odlučuje žiri, u ruke odlazi nagrada od 1.300 € bruto, no finale nije kraj zabave. Sve finaliste nakon toga očekuje večera i zabava, a idući dan i obilazak partnera u kojem će iz prve ruke doživjeti kako startup svijet funkcionira.

Izdvojeni članak

Kako znati je li vaša ideja za posao dobra? Iz jedne od najvećih IT tvrtki u zemlji dali savjete

Uskoro istječe prvi važan rok

Sada dolazimo do najvažnijeg dijela, a to su – rokovi. Svi koji žele ostvariti značajnu prednost nad konkurencijom – mogućnost da svoju prijavu poprave po komentarima stručnog žirija, trebaju se prijaviti do utorka, 11. travnja u 23:59 sati, kada završavaju rane prijave. Želite li ostvariti tu prednost, imate još svega nekoliko dana da pošaljete svoju prijavu!

Nakon što vam žiri pojasni kako vašu prijavu popraviti i što ste mogli bolje, to možete učiniti do kraja finalnog roka za prijave. On istječe 25. travnja u 23:59 sati. Tko su finalisti ćemo znati 28. travnja, a samo finale započinje 4. svibnja.

Kako bismo vam pomogli da se inspirirate, sastavili smo i popis svih dosadašnjih pobjednika u kojem možete pogledati i kako su oni svoje ideje izložili u finalu. Pronađite ga ovdje.

Izdvojeni članak
posao

Želite postati sam svoj šef? Dekan poduzetničkih studija objasnio gdje najčešće griješimo

Imamo još jedan oblik pomoći za natjecatelje

Ove godine smo natjecateljima odlučili pomoći na još jedan način. Provest ćemo online radionicu u kojoj ćemo proći kroz sve korake pisanja poslovnog plana. Ona će se održati 12. travnja s početkom u 11 sati, a da biste mogli sudjelovati, prijavite se ovdje.

Da biste imali najviše koristi od radionice, krenite pisati svoj poslovni plan već danas. Prijavite se do 11. travnja u 23:59 kako biste dobili dodatnu pomoć od žirija i tako podigli šanse da glavna nagrada završi baš u vašim rukama! Sve odgovore na često postavljana pitanja o natjecanju možete pronaći ovdje.


Ideja godine 2023 je poslovno natjecanje za srednjoškolce koje organizira srednja.hr. Zlatni partner projekta je EFFECTUS veleučilište. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija, Span i Privredna banka Zagreb. Pokrovitelj projekta je Zagrebački inovacijski centar – ZICER. Odgovore na često postavljana pitanja o Ideji godine pronađite ovdje. Sve novosti pratite na Facebook stranici Ideja godine ili nas pitajte putem maila [email protected]. Poslovni plan preuzmite ovdje, a prijavite se putem ovog linka. Kako vam ne bi promaknula niti jedna vijest o natjecanju, pridružite se Facebook događaju Ideje godine.

Copy link
Powered by Social Snap