Tri pobjednička projekta na srednjoškolskom natjecanju ‘Ideja godine’

Krenuli smo s četvrtim izdanjem Ideje godine, jedinog Business Plan natjecanja za srednjoškolce u Hrvatskoj. Riječ je o projektu u kojem tražimo najbolju srednjoškolsku Ideju godine, a 10 najboljih timova dobiva pozivnicu za finale u Zagrebu gdje predstavljaju svoju ideju pred stručnim žirijem. Prisjetite se s nama tri najbolja projekta u prethodnim natjecanjima.

Pobjednici Ideje godine 2013,2014,2015

Ideja godine: Često postavljana pitanja

Pobjednički tim Ideje godine kao glavnu nagradu dobiva stručno putovanje u Europu, a svi finalisti plaćene troškove prijevoza do Zagreba i noćenje u hostelu. Dan nakon finala svi finalisti idu u posjet dvjema kompanijama i predavanja njihovih vodećih ljudi za finaliste.

Do 15. veljače se primaju prve prijave nakon kojih možete dobiti recenziju od jednog člana žirija i priliku za popravak rada. Opciju ranih prijava ne morate iskoristiti, a konačne prijave s ispunjenim poslovnim planom morate poslati do 18. ožujka. Više informacija o projektu i bitnim datumima pogledajte ovdje.

Croatian Beaches – Prva gimnazija Varaždin

Eva Perković, Dora Dubravec i Mirna Lazar, tadašnje učenice trećeg razreda Prve gimnazije Varaždin u pratnji svoje mentorice Kristine Oršić – Manojlović postale su prve pobjednice Ideje godine na velikom finalu u veljači 2013. godine.

Mlade Varaždinke su osmislile aplikaciju za pretraživanje hrvatskih plaža s kojom su pobijedile konkurenciju na prvoj Ideji godine. Visoke ocjene su dobile kroz poslovni plan i finalnu prezentaciju s vrlo realnim poslovnim ciljevima. Ciljano tržište su bili strani i domaći turisti, a sama ideja uključivala bi pretragu hrvatskih plaža po više kategorija poput prilaza moru za osobe s invaliditetom, toaleti, parking, plava zastava i ugostiteljski objekti.

Više o projektu pročitajte ovdje.

In My Wave – Tehnička škola Ruđer Bošković Zagreb

U finalu druge po redu Ideje godine održane 14. veljače u Visokom učilištu Algebra pobjedu je odnio Ilija Perić, također tada učenik trećeg razreda Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu koji je do završnice došao uz mentora Milana Koraća. Sa svojom idejom želio je olakšati povezivanje prijatelja koji se nalaze u gradu.

Ako je netko primjerice na trgu i želi vidjeti koji su njegovi prijatelji u blizini, umjesto da obavlja brojne pozive čime troši novac i vrijeme, to može doznati jednim klikom na In My Wave. Mogu ih pozvati preko aplikacije na kojoj i oni moraju biti prijavljeni te im mogu uzvratiti ili odbiti poziv.

Više o projektu pročitajte ovdje.

Trampolin – Prirodoslovna i grafička škola Rijeka

Treća po redu Ideja godine donijela nam je prve pobjednike s mora. Prestižnom titulom na finalu održanom prošle godine okitila se riječka ekipa Trampolin s istoimenim projektom. Kristijan Žic, Marin Nižić i Slavica Blašković zajedno s mentorom Matijom Rubinićem vrlo ozbiljno su pristupili projektu i na završnici pokazali najviše.

Osmislili su web servis koji bi svima koji žele pružiti uslugu i dobiti protuuslugu omogućili da svoje sposobnosti stave na tržište. Na taj način bi se pružila prilika mladim ljudima da skupe iskustvo, a i dobiju nešto za svoj rad. Jednostavna, ali odlična ideja trampe usluge kroz web servis.

Više o projektu pročitajte ovdje.

Odgovori