Trojac s finala Ideje godine dobio poslovnu ponudu za svoj projekt

Trojac iz Gimnazije Sisak u sastavu Dominik Pezelj, Borna Andres i Renato Božić, koji je predstavio svoj projekt Pametnog stupa na Ideji godine, dobio je poslovnu ponudu. Kako nam otkriva Dominik, javio im se potencijalni investitor s Jadrana s kojim su u fazi dogovaranja. Uz to je dodao, kako Pametni stup namjeravaju staviti i na donatorske stranice Kickstarter i Indiegogo.

Na finalu Ideje godine tri prijatelja iz Gimnazije Sisak su predstavili svoj projekt Pametni stup. Ni deset dana nakon toga, za njihovu ideju su se zainteresirali potencijalni investitori, koji kako nam otkriva jedan od njih, dolaze s Jadrana.

Interaktivni stup s nekoliko usluga

Pametni stup je svojevrsna interaktivna instalacija koja bi građanima sasvim besplatno pružala čitav niz korisnih i zabavnih usluga među kojima su punjenje mobitela, ali i platforma s lokalnim informacijama. Uz sve to stup bi bio i ekološki prihvatljiv, budući da bi se napajao uz pomoć solarnih ploča.

– Na ideju sam došao, kada sam se jednog dana vraćao iz škole. Putem mi se ispraznio mobitel pa nisam mogao nazvati oca da me pokupi.

Tada mi je sinulo kako bi bilo dobro da imamo mogućnost punjenja mobitela koja je dostupna svima na javnom mjestu, a da je pritom besplatna. Tako je započela ideja o Pametnom stupu koju smo u narednom periodu razvijali, rekao nam je još uoči završnice Ideje godine Renato Božić, jedan od članova tima.

[Video] Pogledajte kako je izgledalo finale Ideje godine

Veliki interes potencijalnih investitora

Očito da je naum mladog trojca iz Siska vrlo brzo naišao na interes i kod mogućih investitora.

– Trenutno smo u fazi dogovaranja s potencijalnim kupcem tako da za sada nažalost još ne bi iznosili nikakve informacije u javnost dok se neke stvari ne definiraju do kraja.

Za projekt jer postoji veliki interes, a ono što za sada mogu reći je da potencijalni investitor dolazi s Jadrana te da istražujemo tržište prodaje, govori član projektnog tima Dominik Pezelj.

Na kraju je ovaj gimnazijalac dodao kako će Pametni stup postaviti i na donatorske stranice Kickstarter i Indigogo.

Odgovori