Učenica iz Osijeka s aplikacijom Illa održala najbolju prezentaciju na Ideji godine

Tim Illa, koju čine učenica Antonija Jelić i mentor Ivan Čelebić, na ovogodišnju Ideju godine prijavili su se s jedinstvenom aplikacijom za učenje jezika, Illa. Uz pomoć ove aplikacije učenje je jednostavno i zabavno, a odvija se u komunikaciji s izvornim govornicima jezika koji se uči.

Učenica osječke I. Gimnazije, Antonija Jelić, na ovogodišnjoj Ideji godine predstavila je svoju aplikaciju Illa (International language learning application), uz pomoć koje se jezici uče u razgovoru s izvornim govornicima određenoga jezika i to za samo jedan dolar godišnje.

Uz videochat do kvalitetnoga poznavanja jezika

Na samu ideju razvoja projekta Antonija je došla iz osobnih razloga – sama je željela naučiti što više stranih jezika, svjesna da je danas teško uspjeti bez poznavanja jezika. Obzirom da su tečajevi skupi i zahtijevaju puno vremena, a putem online tečajeva se nauči vrlo malo, odlučila je razviti aplikaciju koja će joj omogućiti brzo i jeftino, ali kvalitetno učenje jezika.

– Aplikacija se sadrži od izrade korisničkoga računa, ispunjavanja osnovnih jezičnih podataka o dosadašnjem poznavanju jezika te odabiru jezika koji želimo učiti. Nakon toga započinjemo učenjem, zatim slijedi kviz o onome što smo do sada naučili, a nakon toga dolazi najzanimljiviji dio, videochat s izvornim govornicima jezika gdje su oba korisnika istovremeno i mentori i učenici pa se međusobno ocjenjuju, izjavila je Antonija.

Zbog velikog zanimanja koje je ova ideja izazvala, Antonija i njezin mentor Ivan planiraju i daljnji razvoj aplikacije, zbog čega su već sada u razmatranju fondova, uz pomoć kojih bi uspjeli realizirati projekt.

Pohvala za najbolju prezentaciju Ideje godine

Antonijin mentor, Ivan Čelebić, izrazito je zadovoljan uspjehom koji je ideja aplikacije postigla do sada.

– Zaista sam prezadovoljan. Velik je uspjeh doći među 10 najboljih, osobito uzevši u obzir daje Antonija jedina samostalna izlagačica i zbilja se nadam da će uspjeti s daljnjim razvojem. Cijela ideja je krenula od nje, pokazala je iznimnu motivaciju, a ja sam joj uglavnom bio podrška. Kao profesor stranoga jezika znao sam koja je najveća problematika učenja, tako da smo znali da je potrebno simulirati pravu komunikaciju jer se jezik najlakše uči uz pomoć izvornih govornika.

Zbog izvrsne prezentacije aplikacije, tim Illa osvojio je pohvalu za najbolju prezentacije ovogodišnje Ideje godine, čime je njihov trud dobio još jedno priznanje.

Odgovori